onsdag, juli 28, 2010

FO - ett par röda små sockor

Här finns inte tid för så mycket hantverkande just nu, men sockorna till lilla N har jag fått klara. Alltid något.
Jag gillar färgställningen på det här garnet! Påminner mig om ett av Regias Kaffe Fasset-garn som jag stickat av tidigare. Anna skrev nyligen på sin blogg om hur svårt det är att fota ett objekt som inte ligger stilla. Jag kan inte annat än att hålla med...

lördag, juli 24, 2010

Fröken Fru Fräken

Tack för gratulationerna!

Ja, nu har vi alltså gift oss, lilla Ns pappa och jag. Det kändes egentligen väldigt självklart, eftersom vi ju redan valt varandra. Beslutet att gifta sig är i mina ögon dessutom ett mycket mindre beslut än beslutet att skaffa barn tillsammans. Bröllopet blev på vårt eget vis, en borgerlig vigsel i vackra Vadstena med bara barnen och en fotograferande vän närvarande.Sedan åkte vi på en minibröllopsresa och bodde jättefint på Amalias hus i Gränna, medan lilla N fick sova hos mormor och morfar. (Första natten sedan hon föddes som jag inte väckts av någon som bara vill åt mina bröst för övrigt. Haha.)  Jag är så nöjd med hela arrangemanget! Nu ska jag bara vänja mig vid mitt nya efternamn också, och med det där märkliga epitetet "Fru".

Men här på bloggen får jag fortsätta vara fröken iaf, för det är ju vad jag snart kommer att vara hela dagarna igen!

torsdag, juli 22, 2010


Bilstickar lite och funderar på om även bloggen borde byta namn nu.

lördag, juli 17, 2010

Hål i osten

Detta är vad som händer när man är på Maxi och försöker uppehålla sin hungriga dotter genom att låta henne hålla en ost.
Tyckte väl hon höll sig lite väl nöjd. Tänkte liksom inte på att hon har hela fyra tänder numera...

lördag, juli 10, 2010

Dagen svalnar emot kvällen

Klockan är 20.45 och det är 32 grader varmt i skuggan på altanen där jag sitter. Luften står i princip stilla och det är verkligen otroligt varmt. Undrar hur lilla N ska kunna sova där uppe på övervåningen där det är ännu varmare. Ännu är babyvakten dock tyst (hoppas inte det betyder att lillan har tuppat av) så jag passar på att sticka några varv på sockan.
Jag håller nu på med tåminskningen och kom på en sak jag måste fråga er läsare om. Inte för att det spelar någon större roll i just socksammanhang, utan för att jag helt enkelt är nyfiken på hur ni tolkar en sådan här beskrivning. I den står att jag ska göra minskningar "vartannat varv 3 ggr och därefter varje varv 5 ggr".
Jag misstänker att ni då, precis som jag minskar på första varvet, tredje varvet och femte varvet och stickar utan minskningar på andra och fjärde varvet. Men hur gör ni med det sjätte varvet? Stickar utan minskningar eftersom det är det sista av "vartannat-varven" eller stickar minskningar eftersom det är det första av "varje varv-varven"?

torsdag, juli 08, 2010

Ett randigt litet rör

Efter att ha sett Ilsefin sticka på en härligt färgglad socka härom dagen kunde jag inte låta bli att lägga upp till en sockstickning själv. Satsar på sockor som ska passa lilla N i vinter.

Garnet är Fame, inhandlat på Göksäter förra sommaren. Idag hann jag sticka hälminskingen när lilla N för ovanlighetens skull sov så här gott i sin vagn:

lördag, juli 03, 2010

Har hon sytt byxor nu igen?

Ja, det har hon. Egentligen skulle dessa sys i ett snyggt grönt återvunnet tyg  med vita prickar/ringar på. Dessvärre lade jag en mönsterdel spegelvänt så att jag fick avigan ut på ett halvt byxben, och tyget räckte inte för att klippa ett nytt. Synd, men eftersom jag ändå hade symaskinen framme och mönstret redo så fick det bli ett par i detta tyg som jag köpt från Stoff och stil för några år sedan.

Denna gång har jag breddat byxbenen lite längst ner och för att kunna göra det symmetriskt har jag sytt sidsömmar. Jag valde också resår istället för mudd i bensluten. Tanken var att få till lite mer puff i benen, men jag kunde gott ha tagit till ännu lite mer vidd. 

Annars har jag faktiskt stickat klart ärmarna på Helenakoftan. Den ser verkligen inte särskilt vacker ut på bild men i verkligheten är den riktigt söt. Återstår nu att sticka hals- och knäppkant samt att sy upp picotkanterna på ärmarna.
Jag har hopp om att den ska bli klar vilken sommar som helst. ;-)