torsdag, augusti 23, 2012

Blå fordon

Eftersom jag gillade modellen på den grönsvarta presenttröjan jag sydde häromsistens så fick det bli en till efter samma mönster när jag skulle sy ännu en present till en treåring. På grund av lite tidsnöd bestämde jag mig dock för att skippa den enfärgade "extrafållen" och istället förlänga tröjan.


Mössan sydde jag snabbt ihop i lördags innan vi skulle iväg till en familj med en 2-årig kille. Han har nästan samma färger i sig själv som lilla N så jag tänkte att han säkert passar fint i lite turkost han med.

Har en bit kvar av fordonstyget i den här färgställningen så nu ska jag bara bestämma mig för om lilla N också ska få något i det här tyget eller om det är jag själv som ska få en ny jobbmössa till hösten.

För övrigt är det livsfarligt med alla fina tyger som nu strömmar in i olika nätbutiker. Jag blir ju SÅ sugen på att handla mer fastän jag har en hel del tyger på lager som jag borde sy upp först. Men hur ska jag hinna det när jag sitter här framför datorn? Bäst jag drar upp till symaskinerna direkt! Hej på er!

tisdag, augusti 21, 2012

Milo

För ett tag sedan stickade jag klart en ny Milo. Lilla N:s gamla är urvuxen sedan ganska länge. Även denna gång fick det bli i Araucania Nature Wool. Jag köpte restgarn av en vän till ett mycket fördelaktigt pris. Perfekt! Jag gillar att det är så lättstickat och liksom ger en lite rustik känsla. Eftersom en väst inte heller bärs inpå huden gör det inget att den är lite ullsticksig. Provade att sticka en hjärtbård den här gången och är nöjd med resultatet.





onsdag, augusti 08, 2012

Treåringströjor

Lilla N har nu fyllt tre år, tänk så fort tiden går. I födelsedagspresent fick hon förutom en hel del annat denna tröja:

Lilla N såg jätteglad ut när hon öppnade paketet och sa "En tröja! TACK!" men hon har hittills vägrat prova den med motiveringen att den är för liten. Vi får väl se om hon kan tänka sig att använda den innan den faktiskt ÄR för liten. Mönstret heter Hoops och är ett Ottobremönster. Jag har minskat (!) halsringningen som var väldigt djup för att vara på en barntröja och förlängt tröjan lite jämfört med mönstret. Tyget kommer från Znok.

Lilla N:s kusin som fyllde tre år precis en vecka innan lilla N fick även han en tröja. Eftersom han gillar grönt kunde jag inte låta bli att köpa en bit av det här biltyget när jag var på Jofotex i somras. Testade ett nytt (men ur en gammal tidning) Ottobremönster även till den tröjan. Jag tycker om modellen men ökade bredden på fållarna för att de inte ska vika upp sig och förlängde den en aning så att den säkert skulle räcka till.
Jag hoppas att den passar bra och blir använd. Enligt föräldrarna så öppnade iaf kusinen paketet, slet av sig tröjan han hade på sig och tog på sig den nya. Sådant är roligt att höra.