Många kalorier. Men goda kalorier.

Kladdkaka med lingon
2 ägg
3 dl socker
2,5 tsk vaniljsocker
2 msk sirap
4 msk kakao
0.5 tsk salt (max)
1,5 dl vetemjöl
1 dl flytande margarin
ca 0,5 dl osockrade lingon
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en form.
Rör (vispa inte) i hop ägg och socker. Rör i resten av ingredienserna, utom lingonen.
Häll smeten i formen och strö över lingonen.
Grädda i ca 35 min, men känn efter då och då så att den blir lagom kladdig.
Ibland blandar jag i lite krossade linfrön och havrekli i smeten, använder dinkelmöl och råsocker och låtsas att kakan är nyttig. Det är den förstås inte ändå, men åtminstone mindre onyttig, och fortfarande mycket god.
Å, vad gott det där lät.Måste försöka mig på att gör en. Men... var får man tag på lingon??
SvaraRaderaHur mycket margarin ska det vara? 1 dl eller?Kanske blir det mindre onyttigt om man glömmer ange mängden?
SvaraRaderaLingon hittar man i skogen på sensommaren. Eller i frysdisken i en välsorterad livsmedelsbutik. ;-)
SvaraRaderaHihi, du har rätt om margarinmängden Inger. 1 dl ska det vara. Har skrivit dit det nu! Tack för påpekandet.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaLåter betydligt mera lockande än CalorieMaten i förra inlägget =)
SvaraRaderaJag vet massor med onyttigare kakor än det här. ;-)
SvaraRadera