måndag, december 13, 2010

Mudderi och muddera

Glad Lucia på er! Här är det långt mellan uppdateringarna, men förhoppningsvis hinner jag med ett inlägg nu. Jag är hemma och vårdar sjukt barn (vi hann med två hela "riktiga" dagar i förskolan innan hon blev sjuk igen, stackarn) som förhoppningsvis sover middag en liten stund till.

Sedan sist har jag stickat ännu ett par sockor. Det finns ju viss risk att en socka kan komma på rymmen i torkskåpet på förskolan så att bara ha ett par duger inte. :) Dessa är stickade i Novitas sockgarn som jag köpt på Rusta en gång för länge sedan.

För ett tag sedan blev jag så inspirerad av en god vän som stickat MASSOR av muddar att jag rotade fram några udda nystan jag också. Hittills har det blivit två par, varav de första redan är bortspelat på julklappshazard på jobbet.
Härligt mjuka muddar i Nimbus från Atelier Zitron.
Lite tjockare muddar i Sulka från Mirasol.

Eftersom jag nu blivit lite muddfrälst kunde jag förstås inte hålla mig till garn ur stashen utan tyckte mig behöva något nytt passande garn. Goda vännen och tillika ägarinnan till min LYS tipsade mig om Drops nya Lima-garn. Mycket bra pris just nu, och inte alls tokig kvalitet. Jag gillar det jättemycket i mitt lilla mosstickade projekt. (Och dessutom passar stickor nr 4 - mina favoriter!)
I går kväll var det lilla julafton här. Då anlände efter låååång väntan en hel massa garn från Knit Picks. (Allt är inte mitt, bara så ni vet!) 
Kära maken har beställt bildelar från USA och vänner där har vänligt nog packat med mitt garn i paketet hem till Sverige. Denna gången var det visst mer garn än bildelar. Upps. Detta faktum hade tydligen roat makens garagekompisar en del vis uppackningen av paketet.
Jo, just det. Jag har faktiskt sytt lite också, men det får jag visa i ett annat inlägg. (Taktikbloggning under middaglur kallas detta.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka fina sockor lilla N fått.Härliga färger!Skönt att ha lite varma fötter i den här kylan.
Ewa