onsdag, april 14, 2010

WIP: Helena

När jag var hemma hos mor och far och hade mina händer fria långa stunder passade jag på att börja på en Helena. Den har legat på min vill göra-lista sedan jag först såg den. Nu när jag har någon att sticka den till så bara måste jag ju försöka. Har jag tur är jag klar till sommaren och har jag ännu mera tur kommer den att passa lilla N då.
Garnet kommer från Knit Picks och heter Comfy. Det är en bomull-akryl-blandning som jag tror blir jättebra. Rena bomullsgarn är så mycket hårdare. Konstigt det där med akryl förresten, i kombination med ull är det ingen favorit och ett rent akrylgarn tycker jag känns hårt och livlöst, men i kombination med bomull tycker jag ofta om det. Är det någon som håller med? Eller som kan förklara kemin bakom?

3 kommentarer:

Knyppeltanten sa...

Håller med till viss del, kan tycka att det är bra med lite blandning av ull och akryl i sockor, men mest för hållbarhetens skull. Ren akryl är hemskt.

Anonym sa...

Ja, ren akryl gillar jag inte alls, men blandat med bomull är det inte alls så tokigt. Jättebra i barnkläder, som ska tvättas en hel del.

Mia sa...

Ett av mina favoritgarn är Regia Cotton som är ull/bomull/akryl. Det höll värmen på en liten unge och var ändå lätt och luftigt.
Väldigt fin tröja, stickas den i ett stycke? Knappar eller band?
Det måste vara en himla rolig stickning att komma igång med nu under våren. Det blir vackert, det händer lite med mönster, och är ändå överkomligt enkelt och snabbt klart :)