söndag, maj 22, 2011

Tröjsöndag

Som ni kanske såg i förra inlägget har jag blivit med Iphone. Min gamla (nåja) mobil med smidig bloggfunktion bara stendog en dag, så nu måste jag lära om. Testade en app som ska funka ihop med Blogger, men tycker bildkvaliteten var usel (fast den blir bättre om man klickar på bilden), och det ser ju så trist ut med den där ramen. Kanske är det någon inställning som går att ändra på, men jag fattar just inte så mycket. Är det annars någon som har tips på en bra och lättanvänd app?

När jag ändå är inne på det där med bildkvalitet måste jag erkänna att jag inte är 100% nöjd med min nya kamera. Den är bra på att ta bilder utan blixt i dålig belysning, den är vansinnigt mycket snabbare än min gamla kamera, och den ger inte ifrån sig enerverande ljud när jag inte vill, men den lyckas inte få till samma superba skärpa som mina gamla klumpiga kamera. Jag orkar dock inte växla mellan två olika kameror så därför blir blogbilderna inte fullt så fina som jag skulle vilja (men dock alltid skarpare om man klickar på dem). Nåväl. Nu ska jag iaf visa den där rosa tröjan jag pratat om. Maken gillar paisleymönstrat så jag har köpt tyget för hans skull.
Den ser lite sned ut på bilden, men i verkligheten är den ok och finare när den kommer på. Jag tyckte först att den verkade lite för stor för lilla N, men så kom en sådan där varm majdag och då var den perfekt med sin luftighet.
Jag lade en massa tid och energi på att få till knäppningen i en av de bakre raglansömmarna. En knäppkant som går längs med hela sömmen, ända ner till ärmen, är inte så svår att sy, men jag fick klura mycket innan jag lyckades göra en knäppning som bara går en bit ner. Det blev ganska bra men det kunde nog ha gjorts betydligt smidigare. Jag borde ändå ha fotat och skrivit ner hur jag gjorde för jag kommer nog inte lyckas (orka) göra om det. Är det verkligen ingen annan som skrivit eller sett en tutorial?

Igår sydde jag klart den här "solskyddströjan", och när lilla N vaknade efter sin middagslur ville hon prova den direkt. "Nora ha ny töja!"  Namnlappen har jag sytt helt fast först idag.
Inga konstigheter med den här. Jag borde nog ha varit liiite generösare med längden på halsmudden. Lika svårt som alltid att få den perfekt så att den inte står ut, men inte heller får tyget att rynka sig. Knäppningen i axelsömmen börjar jag få kläm på, och det känns oftast värt besväret att göra en sådan eftersom lilla N inte gillar att dra tighta tröjor över huvudet. (Om någon undrar så tror jag dock inte på teorin som somliga har att det skulle ha med en traumatisk förlossningsupplevelese att göra.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Fina tröjor! Vad kul att lilla N gillar att prova sina nya kläder. Inte alla barn som gör det minsann.
Ewa