torsdag, oktober 13, 2011

Höstbyte del 2

Höstbytet var verkligen en rolig grej, men gissa om det var nervöst att sy kläder till någon annan, och dessutom till någon som själv syr. Mitt uppdrag var att sy en överdel, en underdel och en accessoar i strl 92 till en liten tjej något yngre än lilla N. Det var ju bra att jag delvis kunde använda samma mönster som när jag syr till lilla N, men tyvärr har jag inte hunnit prova ut 92-mönstren riktigt än. En favoritmodell här är iaf tröjor/tunikor med raglanärm så en sådan fick del bli till att börja med:
Det mönstrade tyget är beställt från USA och designat av Michael Miller som designar mycket lapptäckstyger. Det här är dock lite kraftigare interlock. Själv gillar jag mönstret jättemycket och jag hoppas verkligen att mottagaren gör det också. Det gröna tyget är jersey från Jofotex. Satte muddar i ärmsluten för att förlänga användningstiden.

Försökte komma på någon nederdel att sy som skulle matcha tröjan, men saknade tillräckligt med jersey (och hann inte åka till Söderköping) för att det skulle räcka. Gav upp den tanken och sydde ett par (helt omatchade) muddbyxor i mitt andra Michael Miller-tyg:
Fotot blev allt annat än bra, men nu är ju byxorna någon annanstans i Sverige så jag kan inte ta ett nytt. Brallorna är iaf mörkbruna i botten och muddarna är Stoff och stils petrolfärgade.

Jag tyckte faktiskt att accessoaren var svårast att komma på. Jag ville att det skulle vara något användbart, men bara en mössa kändes lite tråkigt. Tänkte, och tänkte, men kom inte på något bra att sy inom vidden för min förmåga. Sydde därför även en matchande liten halsduk, så blev det iaf ett litet set.

1 kommentar:

Anonym sa...

Otroligt fina kläder du sytt. Blev nog verkligen uppskattat.
Ewa