söndag, december 14, 2008

Bättre sällan än aldrig?

Det går visst längre tid mellan mina blogposter än vanligt just nu. Jag skyller på mörkret, dels för att jag har mindre energi så här års (ja, jag ska snart sluta tjata om det), men också för att det blir så himla trista blixtbilder då. Det är inte lika roligt att publicera sådana. Men, snart vänder det ju, och kanske får jag fart på bloggandet snart också!

Nåväl. En kortare bilstickning, en caféstickning och en sjukhusstickning och en stunds fåtöljstickning har resulterat i detta:
1,3 stycken barnsockor i grovt raggsocksgarn. Ingen kan iaf anklaga mig för att vara alltför snabb med stickorna. ;-) Det är min 5-åriga brorson som väntar på dem. Jag tror minsann jag hinner klart tills vi ses i jul.

Ett litet tillskott i min stash har det också blivit på sistone. Snälla M langade från Garnhärvan.

Tre härvor härligt limegrönt bomullsgarn, som kanske ska bli en babykofta när jag hittar det ultimata mönstret, och ett provnystan av mjölkgarnet. Det är så fascinerande att man kan få ut fibrer ur mjölk, och att det dessutom går att göra ett så mjukt och fint garn av dem.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Vi är flera som tycker att den här tiden är mörk och lite tung. Tur då att man kan glädja varandra, tex genom att ge bort hemgjorda saker och annat till jul. Eller tända ett ljus medans man stickar... :)
Du får en utmärkelse av mej för din trevliga blogg. Titta in till mej får du se!
Ha det gott! /Astrid

Anonym sa...

Kan man verkligen göra garn av mjölk, eller är det ett skämt? Fattar absolut inte hur man kan göra det!Vet du hur man gör? Spännande är det iallafall.
Ewa

Samtal från min trädgård sa...

Vilka härliga färger i det nya garnet! Känns verkligen som att i nästa månad så är våren på väg och det blir ljusare.

Anonym sa...

Vilken underbar grön färg! Jag blir jätteglad när jag ser den! Kul med mjölkgarn, har inte hört talas om det tidigare.

Anonym sa...

Så här långt norrut har vi nu snö så det gör att det blir lite ljusare, men annars håller jag med om att det är mörkt och trist.

Garnet i bomull har precis min färg.

Kramar
Sanna

Kristina sa...

Lägger upp diamondsjal med gul alapcka ikväll. Den kanske måste dejta ditt gröna silkegarn snart.

Nata sa...

Hej! Du har fått en utmärkelse från mig.