lördag, februari 14, 2009

Iakttagelser

Märkliga saker händer när man är gravid. Här är några som jag uppmärksammat på senaste tiden:

* Främmande människor kan verkligen ta sig friheten att klappa på ens mage så snart de får höra att man är gravid. Detta fenomen har jag ju hört talas om, men inte trodde jag att det hände helt oprovocerat och t.o.m innan magen börjat puta. Nu tyckte jag inte detta var så fasligt hemskt, men jag blev onekligen förvånad. ( Och jodå, mina vänner däremot får gärna klappa mig på magen, så länge de tycker att det är ok att jag klappar tillbaka! ;-) )

* Man får mycket blod i huvudet om man böjer sig ned. Ja, alltså, nu snackar jag MYCKET blod i huvudet. Under de få sekunder som det tar mig att dra upp dragkedjan på kängorna hinner jag bli precis tomatröd i ansiktet och jag hinner också börja oroa mig för att huvudet ska sprängas. Hittills har det inte hänt.

* Man blir mycket intresserad av sina gaser i magen. Jag tror aldrig jag har känt varenda liten tarmrörelse eller gasbubbla så väl. Ja , för kanske, kanske kan det snart vara bebisen jag känner. Det är ju bara det att jag aldrig känt efter så där vansinnigt noga hur min mage känns när jag inte har en bebis där inne, så nu känner jag ju plötsligt en väldig massa saker jag aldrig tänkt på förut. Hittills är jag dock mycket skeptisk till att något av det skulle vara bebisen. (Men håll med om att det är skumt att det ska finnas en 18 cm lång sprattlande varelse där inne, och att jag INTE känner det. )

* Bara för att man inte längre vill ha väldigt fiberrikt bröd som mättar bra så är det helt logiskt att man kompletterar sitt intag av ljusa mackor med intag av semlor. (Äsch. Nä. Det tror jag ju inte egentligen. Men jag lyckas tydligen övertyga mig själv tillräckligt för att göra det. Två semlor sedan nyår är mycket nära rekordstor årsdos för mig.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi, jag känner igen det där med klappandet på magen.För mig helt okända människor kunde komma och klappa mig på magen.Jag var höggravid på sommaren ,så det var tydligen väldigt frestande att klappa på magen då. Känner också igen det där med att man hoppades att alla bubblor i magen var sparkar. Det är ju så himla spännande!
Ewa

Anonym sa...

Livets mirakel! 18 centimeterskrabat... Tänk när krabaten är 180 cm istället ;)
Fortsatt lycka till med maggen!
Kram Sofia