tisdag, april 28, 2009

Sömnig tisdag med efterlysning

Det är ganska varmt här idag även om solen inte visat sig så mycket. Är det kanske det som gör mig så sömning? Eller är det måhända lite åska i luften?

Har jobbat tidig dag idag så jag har iaf hunnit med både att handla och besöka barnvagnsbutiken på eftermiddagen. Vagnen är nu bokad. Det känns jätteskönt. Det blev en Emmaljunga City cross, vilken inte är så mycket av en renodlad city-vagn som namnet antyder, utan den ska funka även ute på grusvägar och så. Eftersom vi bor på andra våningen utan hiss behöver vi inte ha en vagn med en speciell liggkorgsdel (sådana ingår i vissa "vagnpaket" och finns att köpa till till många andra). Istället kommer vi ha en lift direkt i sittdelen, så att man lättare kan lyfta med sig bebisen upp för trapporna. (För de av mina vänner som ännu inte har gett sig in i barnvagnsdjungeln så kan jag meddela att detta var den KORTA versionen. När ni behöver en mer detaljerad beskrivning av olika vagntyper så är det bara att höra av sig. ;-))

I babybutiken hämtade jag också ut en gratisbox med lite bebissaker (reklamprover). Packade nyss upp den och hittade små nyfödingsblöjor. Kan ni förstå hur små de är?!

Mycket mindre än de jag övat på iaf. Jag känner mig ändå mycket nöjd med att jag genast förstår konstruktionen, och vet vad som är fram och bak. Ett drygt år av hands on-barnkunskap har gjort någon nytta. :)

Jag ska snart ta tag i det lilla sista på den spräckliga babykoftan och behöver därför snart ett nytt överkomligt stickprojekt. Har surfat Ravelry på jakt efter ett lämpligt mönster till mina tre härvor Tika-garn som införskaffades i december.

Tänker att det borde kunna bli en bra sommarkofta eftersom det är ett bomullsgarn, men jag hittar inte något passande mönster. Har sett ett par fina mer flickiga modeller, men jag vill ju helst att koftan ska passa även en pojke.

Är det någon som har något bra tips? Garnets stickfasthet är ca 22m/10 cm och jag har 150 g, dvs 229 m garn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kusin A ger mycket väl godkänt till vagnvalet:)

Kristina sa...

Om du behöver lite gult typ ränder så finns mitt garn om du vill

Anonym sa...

Snygg vagn ni valde. Dom jag vet har en sådan är mycket nöjda med den.
Ewa

Mia sa...

Ett annat tips: Sticka redan nu lite större koftor, typ strl 9-12 mån. Kul att ta fram sedan. Vi hade övermånga koftor att klä det lilla barnet med och sen har jag fått sticka som 17 för att kunna ha nåt senare också.
Jag har några egna modeller som jag håller på att renskriva på datorn. Vill du ha?