onsdag, april 01, 2009

Vår

Idag har det varit riktig vårvärme här. På förskolans gård åkte mössor av och overallsdradkedjorna ner. Vantar förpassades till bänken bredvid sandlådan och en och annan jacka fick också tas av. Fröken själv svettades i sina överdragsbyxor och sin svarta fleecejacka. Men gissa om det var underbart att slippa de tjocka (och numera ganska trånga) termobyxorna! Efter flera timmars utevistelse både rodnar och hettar faktiskt mina kinder nu (Ni som känner mig vet ju att jag är av den bleka sorten och inte precis har världens soltåligaste hy.) men det känns bara härligt.
Jag har haft en bra, men intensiv dag. Två i personalen var sjuka och ingen vikarie fanns att tillgå. Dessutom är en kollega ledig, men dock med vikarie. Det är bara att köra på ändå förstås, men det känns så här efteråt. Tur iaf att vi kunde vara ute mycket och tanka sol allihop!
I går köpte jag årets första lilla växt för utplantering, så nu möts man av iaf en liten färgklick utanför dörren när man kommer hem. Sådant känns alltid trevligt och är en så enkel sak att göra för sin egen skull.

6 kommentarer:

Trollmamman sa...

Visst har det varit en underbar dag idag!

Men lite gnällig måste jag få vara ändå :-) Visst borde det vara ganska enkelt att skaffa sig lite färg och glädje i form av en blomma, men jag vet ändå inte om jag håller med. Man måste handla hem den (går att fixa på Maxi när man ändå handlar mat) men sedan måste man hinna plantera ut blomman/blommorna innan de tröttnar... Inte helt lätt att få in allt detta i ett pressat vardags-schema - tycker mitt gnäll-jag.

Linda sa...

Vårens första små blommor är alltid de finaste!

Anonym sa...

Underbar vårdag vi haft. Nu känner man i hela kroppen att våren verkligen är på väg. Å, vad härligt med dina välkomnande blommor. Sånt blir man glad av!
Ewa

Fröken Fräken sa...

Trollmamman - jo, blomman handlade jag just på Maxi. Sedan rev jag upp en död krysantemum från i höstas och tryckte ner den nya blomman istället. Men visst, först slappade jag hemma någon timme. Det är ju så jobbigt att gå ut med en död blomma till soprummet. ;-)

Inger sa...

Du gick med den redan idag,det var strongt gjort,särskilt som man brukar bli alldeles slut efter en dag med mycket utevistelse så här på våren.

Anonym sa...

Vad trevligt det ser ut med dina fina blommor. Är det murgröna du har där? Har den kunnat vara där hela vintern isåfall? Ha en forsatt solig vecka!