lördag, maj 16, 2009

Färg

Jag hittade ett par fina knallcerise surfinior som ska få komma upp i amplarna på balkongen. Köpte också några vita vanliga petunior som troligen får ersätta den vissna murgrönan i zinkbaljan utanför dörren.

För att kunna plantera skulle jag behövt köpa jord också, men jordsäckar är tunga, så jag får försöka övertala sambon att hjälpa mig med det i morgon.

Nu har jag istället gett mig på att börja med den färgglada fondväggen i klädkammaren/barnkammaren. Attans så svårt det är att måla rakt och fint i hörnen! Inte blir det lättare av att väggarna är ojämna heller. Det är liksom inte någon jättefinish där inne från början heller. Jo, vi har övervägt att köpa maskeringstejp, men den sorten som inte drar med sig den undre färgen kostade lite för mycket (ca 135 :-) för att det skulle kännas motiverat. Fast man kan undra om det inte vore värt det...

Vad tror ni om färgen då? Rätt stark va´? I verkligheten är färgen betydligt gulare än på bilden. Den ligger helt klart närmare gult än grönt när man ser den i dagsljus (vilket man inte kommer göra där inne.), men blir lite grönare sedd i inomhusbelysning. Jag ville ha precis den där gulgröna färgen som lönnens blommor har, och jag tror att vi har träffat ganska rätt. Resten av väggarna, och det mesta av inredningen kommer vara vitt så jag tror nog att det behövs lite färg!

Nu ska jag dock ta en paus innan jag går loss med rollern. Ska ta ett par mackor och samla lite mod!

3 kommentarer:

Fosco sa...

Bröd, blommor och färg - allt ser jättefint ut! Och gott, alltsammans, men jag antar att det bara är det förstnämnda som bör ätas :)

Mia sa...

Clas Ohlsons lågfästande maskeringstejp (lila) kostar bara några tior.

Anonym sa...

Jag tycker färgen ser fin ut. Särskilt när det bara ska vara en fondvägg ska det ju bryta av ordentligt.
Ewa