söndag, december 27, 2009

God fortsättning

Juldagarna är över och vi är hemma i stan igen. Nu har vi ju inga jätteavstånd till släkten, men lite grand har jag hunnit sticka i bilen. Sambon har monterat en liten kartläsarlampa i baksätet så jag kunde sticka även när decembermörkret fallit. Sjalen i Drops Delight ser nu ut så här:
Lite trist är det att plocka upp maskor för varje ny solfjädersdel, men annars är mönstret roligt.
Tyvärr är jag lite tveksam till om jag kommer vilja använda sjalen själv, garnet känns lite för sticksigt för min smak, men jag får se hur det blir efter tvätt och blockning.

Annars blir det mest ett enstaka varv på meditationsjalen då och då. Det är skönt att ha en sådan stickning som är lätt att plocka upp och lägga ifrån sig även om det inte går så fort framåt.

Eftersom julafton passerat kan jag ju visa mina julklappsprojekt till lilla N:s kusiner. Dessa har jag ägnat större delen av min "fritid" åt den senaste månaden. Det är ju så kul att sy, men det tar alltid längre tid än jag tror att få till ett plagg eftersom man ju dessutom ska hitta mönster, rita av dem, klippa till tyg osv.
Jofotex nya tågtyg "Nattåget" är lite roligt tycker jag, och faktiskt det enda riktigt bra mönstrade gula tyg jag hittade. (Jo, för gult skulle det vara.) Jag höll tummarna för att det inte skulle vara för barnsligt för en sexåring. På bilden ser ärmarna ut att vara i en helt annan färg än resten av tröjan, men det ser faktiskt lite bättre ut i verkligheten även om nyansen inte är helt perfekt.

Till mellantjejen som gillar lila blev det också en raglantröja, men en annan modell med lite annan skärning. Uggletyget har jag köpt på Ohlssons.

Lillkusinen som inte rikigt lyckats förmedla sina färgpreferenser till mig fick ett par muddbyxor i Jofotex knallgröna flodistyg. Jag hoppas han ska gilla dem. Lilla N:s filt i samma tyg iaf varit populär bland småttingarna på Öppna förskolan.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Blir impad av dina alster.Jättefina! Vad glada lilla N.s kusiner ska bli med en moster som lagt ner så mycket tid och tankar på just deras julklapp. DET kallar jag omtanke. Hoppas att dom förstår att uppskatta det.
Ewa

Mia sa...

Jättefina!
God fortsättning

trollmamman sa...

God fortsättnig!

Och grattis till Dig för att du hittat en sån underbar sambo! Fixat en kartläsarlampa så du kan sticka! Det säger en hel del :-)

Anonym sa...

God forsättinig själv fröken .
Håller med trollmamman att du verkar ha en omtänksam sambo. Underbart! Jättefina saker du sytt. Önskar så himla mycket att jag kunde sy själv. Tänk att få ha unika kläder, som ingen annan har likadana. Det är en dröm för mig.
men jag är väl bra på något annat kanske . Siffror, men det är ju varken kul eller unikt.

Anonym sa...

Varför tror du att garnet sticks? Kan jag inte tänka mig att det gör.Fina tröjor och byxa du sytt till N.s kusiner.Du är duktig måste jag säga. God forsättning och Gott nytt år!

Sanna T Sköld sa...

God fortsättning!!! Vad du har sytt och grejat. Min maskin syns inte skympten av ännu här hemma, men snart så.....