lördag, juli 10, 2010

Dagen svalnar emot kvällen

Klockan är 20.45 och det är 32 grader varmt i skuggan på altanen där jag sitter. Luften står i princip stilla och det är verkligen otroligt varmt. Undrar hur lilla N ska kunna sova där uppe på övervåningen där det är ännu varmare. Ännu är babyvakten dock tyst (hoppas inte det betyder att lillan har tuppat av) så jag passar på att sticka några varv på sockan.
Jag håller nu på med tåminskningen och kom på en sak jag måste fråga er läsare om. Inte för att det spelar någon större roll i just socksammanhang, utan för att jag helt enkelt är nyfiken på hur ni tolkar en sådan här beskrivning. I den står att jag ska göra minskningar "vartannat varv 3 ggr och därefter varje varv 5 ggr".
Jag misstänker att ni då, precis som jag minskar på första varvet, tredje varvet och femte varvet och stickar utan minskningar på andra och fjärde varvet. Men hur gör ni med det sjätte varvet? Stickar utan minskningar eftersom det är det sista av "vartannat-varven" eller stickar minskningar eftersom det är det första av "varje varv-varven"?

5 kommentarer:

Inger sa...

Utan minskningar,skulle jag göra det.

Knyppeltanten sa...

Jag stickar sjätte varvet utan minskningar men fråga mig inte varför, det bara blir så.

Marianne sa...

Det där brukar jag också fundera över, jag gör lite olika. Numer stickar jag ofta ett varv utan ökningar men det beror lite på mönstret om tån verkar bli lång så skippar jag det varvet :o).

Anonym sa...

Intressant fråga- jag minskar på sjätte varvet!
mvh Britta

Nata sa...

Jag brukar också räkna det som sista av "vartannat varv", rent av princip :-) och om tån är inte för lång