torsdag, maj 05, 2011

Lilla N hjälper till och en tokig hatt

Härom dagen ville jag börja på ett nytt projekt och försökte välja vilken färg jag skulle ha på muddväven.
 Under tiden nålade lilla N i andra änden på tyget. Knappnålarna med färgglada huvuden är favoriterna.

Detta nya projekt hoppas jag kan bli lite tröst efter mitt senaste misslyckande. Eftersom det var sommar i april så bestämde jag mig för att sy en solhatt åt lilla N. Hon behöver ju minst två, så att en kan få bo på förskolan. Tittade på och jämförde ett par olika mönster, mätte lilla N:s huvud och befintlig solhatt och sydde så ändå en alldeles för liten hatt. Själva hattkullen borde ha  gjorts vidare nedtill mot brättet för att den skulle passa.
Lilla N ville gärna gå omkring med hatten på sig fastän den liksom satt på svaj ovanpå huvudet.  Jag fick lägga undan den på kvällen när hon sov. Nu har den iaf skickats till en lite yngre tjej som kanske, kanske kan använda den i sommar. Jag är lite tveksam till om jag kommer göra ett nytt hattförsök. Tyckte det var rätt pilligt och svårt att få till sömmarna snyggt och de senaste dagarna har ju behovet av sommarhattar varit obefintligt. Men, vem vet, om snön och kylan behagar hålla sig borta ett tag så kanske jag får lust igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar liten sommarhatt. Så synd att den var för liten . Men någon annan liten tös och mamma blir väl glad istället.
Ewa

Anonym sa...

Vilken underbar liten sommarhatt. Så synd att den var för liten . Men någon annan liten tös och mamma blir väl glad istället.
Ewa