söndag, juni 12, 2011

Syfabrik

Förra helgen var ju en lååånghelg och kändes nästan som en minisemester. Jag packade dotter, symaskin och en miljon prylar och åkte hem till min föräldrar. Med snälla barnvakter hade jag möjlighet att sy en hel del. Det känns så härligt att hinna sy flera plagg på några dagar sådär och jag känner mig som en liten syfabrik. Ja, förutom att det är lååångt kvar till fabrikstempo på sömnaden.
Nu har jag hunnit få i knappar och sy fast namnbanden också så nu kan jag visa vad det blev. Först ut är två kortärmade tröjor/tunikor med knäppning i raglanärmen. Av någon outgrundlig anledning blir bildkvaliteten usel när jag lägger in bilden i Blogger fastän den ser finfin ut i mitt bildvisningsprogram, och jag tror bilden ser bättre ut om man klickar på den. Ytterst irriterande är det iaf!! Ska se om jag kan prova med nya bilder lite senare. 
Hur som helst är de här sydda i USA-tyg och kantade med muddväv från Stoff och Stil. Jag ville ha lite mer rynk i ärmarna än jag fick till på nyckelpigetröjan till vänster så jag ökade på ärmvidden till  den högra tröjan och sydde dessutom resårkanalen en liten bit in på ärmen.

Jag har provat ännu ett sätt att bandkanta ner i raglansömmen. Det var lite knepigt att få till rundningen i övergången mellan halskant och raglansöm och ännu knepigare att veta exakt var jag skulle sätta tryckknapparna. Jag skulle nog behöva modifiera mönstret en aning, men har så attans svårt att tänka ut var jag ska lägga till/ta bort för att det ska bli som jag har tänkt mig. Det blev alltså kanske inte alldeles perfekt, men efter att ha spanat runt på andra sybloggar och ha jag sett både sämre och bättre varianter förklarar jag mig nöjd. Tror jag. Får se hur det ser ut när de kommer på också.

När jag beställde tygerna från USA tog jag med även ett fisktyg i bomull och lycra. Det är en jätteskön kvalitet, men jag har inte riktigt bestämt mig för om jag gillar mönstret eller inte. Färgerna gillar jag iaf, och till något somrigt funkar det nog, tänkte jag och sydde en ärmlös klänning och ett par piratlånga tights.

Sydde även ett par enfärgade tights i samma tyg som klänningens kantband. Det blir nog lite mindre hysteriskt att matcha med dem än att klä dottern i en hel fiskdräkt. :-)


2 kommentarer:

Stickorren sa...

Det är så härligt att se dina kreationer till lilla N. Jag tror att hon kommer att simma som en fisk i fiskkläderna:-)

Mia sa...

Ja fiskkläderna var fina! Kanske mycket mönster på liten yta men med N:s personlighet kommer hon att kunna bära upp det fint :)

Grattis till syhelg. Låter som alla fick sitt, barn, barnvakter och syfabrikerskan.