fredag, september 23, 2011

Landskap

Jag är lite sen av mig, men först NU har jag förälskat mig i Jofotex landskapstyg. När jag var där senast fick alltså en bit följa med mig hem.

I veckan har jag sytt ett par muddisar i strl 68 till en liten Hjalmar. Testade mönstret i Ottobre 4/2011. Jag skippade snörningen i midjan eftersom jag inte tycker det är någon nödvändig detalj på så små byxor och tog in vidden på midjemudden lite istället. Den röda mudden kommer från Stoff och Stil. Jag sydde också en matchande dregglis i samma tyger. Premiäranvände en av de nya namnlapparna i sidsömmen på byxorna, men glömde tyvärr sy fast någon på dregglisen.

Jag har haft problem med min overlock i veckan,  den har hackat lite och vänstra nålen har gått av flera gånger. Det var några oroliga dagar innan jag till synes lyckats lösa problemet. Jag har haft mailkontakt med Russel på Sewing Machines Direct vilket varit värdefullt men det är inte helt basalt att hitta fel när man inte vet vad man letar efter. Det visade sig till sist att ena nålen slog i en liten pigg i pressarfoten. Efter att ha lossat (!) lite på skruven som håller pressarfoten på plats funkar maskinen igen. Men jag undrar jag om det var det ursprungliga problemet... Håll en tumme för att jag slipper mer krångel. Jag blev ju livrädd!

1 kommentar:

Inger sa...

Tyget har samma tryck som förekom på gardiner på 70-talet, gardiner som fanns på dagis lite överallt.