söndag, oktober 30, 2011

Sytt sedan sist

Jag går omkring med en känsla av att jag inte får så mycket gjort på sömnads- eller stickfronten. Några vansinniga mängder producerar jag verkligen inte heller, men nu insåg jag ändå att jag har en hel radda obloggade alster så NÅGOT får jag uppenbarligen gjort. Undrar om den där känslan kommer sig av att jag har en ofantligt lång mental lista på sådant jag skulle vilja göra, och att den listan bara blir längre och längre hela tiden. Nåja, dags att blogga ikapp lite iaf:

Först ut är en tröja till lilla N som när den kalla hösten kom plötsligt led brist på långärmade tröjor i byrån. Den här är sydd i lite kraftigare interlock och passar nog bra nu i vinter. Mönstret kommer från Ottobre nr 4 2011, men jag tänkte fel när jag klippte till tyget så knäppningen hamnade på höger axel  istället för vänster, men vad gör väl det. Det här var första gången en namnlapp hamnade uppe på ena ärmen - gillar mina nya små namlappar som man kan sätta lite var som helst!

Jag har också sytt ett litet set till en nybiven mormor, tillika kollega. Nej, setet är förstås till hennes barnbarn. :) Ett ganska snabbt projekt (två kvällars sytid) när jag väl köpt lite mer elefanttyg från Jofotex.  
Jag har ju tyckt att det varit jättesvårt att sy snäva svängar på overlocken så därför testade jag att sy "snibbarna" på dregglisen på ett annat sätt denna gång. Lite fler trådar att fästa, men SÅ mycket lättare! Så här kommer jag göra även i fortsättningen.

1 kommentar:

Inger sa...

Vad glad jag blir när jag ser dina fina alster.