onsdag, maj 02, 2012

Livstecken

Nu har det gått några veckor sedan flytten och jag är så glad över att vi kommit på plats (om än inte i ordning) i huset och att vi har en härligt stor trädgård att spankulera/springa omkring i.
Vi hade lite otur i början. Avloppet svämmade över flera gånger så att det blev blött i källaren och en morgon fick jag ta på gummistövlarna för att ens kunna gå ner där. Först försökte man med att tömma brunnen och sedan spolades avloppet utan att problemet avhjälptes. Det visade sig till sist att det nya bergvärmehålet borrats precis rakt igenom avloppsröret. Så i påskhelgen såg det ut så här hemma hos oss:

Nu har vi alltså inte längre någon gräsmatta i den här delen av trädgården utan istället bara stenhård lera. Men, men vi har ett fungerande avlopp och det är trots allt viktigast!

Mitt hobbyrum är inte riktigt iordningställt ännu, och mina fina tyger och garner ligger fortfarande nedpackade , men jag lyfter lite på locken och klappar om dem ibland.Saknar dem, men passar på att ordna med vårsådd i pallkragarna (härligt) och att fålla gardiner (inte min favoritsysselsättning.) och annat pyssel på kvällarna. Tids nog blir det tid att sy kläder igen och jag har flera idéer till projekt som gror i huvudet. När helst jag hinner ska jag också gräva fram mina stickningar igen så att jag kan bjuda hem mina kära och saknade stickkompisar på en fika! 

2 kommentarer:

Inger sa...

Oj, vilken start ni haft och så en man som har varit borta en stor del av tiden. Jag ser fram emot att få hälsa på dig, er i huset. Kram.

Inger sa...

Oj, vilken start ni haft och så en man som har varit borta en stor del av tiden. Jag ser fram emot att få hälsa på dig, er i huset. Kram.