fredag, september 28, 2012

Utmaningar

Tack vare en facebookgrupp som jag är med i har jag fått lite sytt på sistone. I början av september, lagom när jag kände att hösten kom på allvar och egentiden fortfarande sken med sin frånvaro startades det en utmaning där, som i korthet består i att man ska försöka sy tre saker per vecka. Då gäller det att ta vara på varje möjlighet man har att sy. Vilken spark i baken! Den tilltänkta sockstickningen i soffan har blivit lidande (inte ens påbörjad är jag rädd), men här får ni se lite annat jag fått gjort istället:
Presentmössa till en tjej som fyllt 3år. Vågade mig på att beställa hem lite lila fordonstyg till en tös som ofta ses i rosa Hello Kitty-kläder. Har ingen aning om ifall den kommer bli använd, men eftersom pappan arbetar med lantbruksmaskiner (eller vad det kan heta) tyckte jag det var lite roligt med detta tyg.

 Ännu ett par leggings till lilla N. Hon kan knappast få för många har jag märkt, och plötsligt passar inga av de gamla.
För några veckor sedan blev jag av någon anledning störtsugen på att sy något i blått med röda detaljer. Självklart hade jag inget vettigt blått tyg hemma, men trots att jag uthärdade flera ångestfyllda dagar så kunde jag inte komma över den där mentala bilden jag hade. En måndag efter jobbet kastade jag mig således iväg till tygfabriken med lilla N i släptåg. Plockade på mig både lite av Ernst randiga och lite klövertyg.
 Testade också att sy på en röd kant med rullfåll längst ner på klöverklänningen. Det blev väl rätt okej.

 I samma facebookgrupp är vi några stycken som anmält oss till ett höstbyte i samma stil som förra årets, och den här tröjan var tänkt att kunna vara med i det bytet. Använde mig av ett Ottobremönster men tyvärr var modellen väldigt vid, och ganska kort. Eftersom jag dessutom sytt den i interlock (det jättefina hustyget från Strömming) så lär den ju inte precis bli längre efter tvätt och användning. Åh, vad jag retar mig på att jag inte kontrollmätte mönstret mot tex Meedoms basmönster så att jag kunnat modifiera det. Nu blev det som det blev, men lilla N kan kanske använda den framöver.


I förra veckans utmaning fick man räkna ett plagg som två om man sydde om något gammalt till något nytt. Perfekt lösning för mig som verkligen hade ont om sytid förra veckan. När jag dessutom råkade hitta min gamla velourkjol bland mina tyger (sparad just för att kunna återvinnas) så var det ju bara att sätta igång. Ett par enkla mjukisbyxor räckte tyget till utan problem. Benmuddar i rätt färg fick jag dessutom genom att använda kjolens midjemudd.

Inte så pjåkigt på två veckor va?
Nu har jag dock inte tid att sitta här längre, måste upp och påbörja plagg nr 2 i DENNA veckas utmaning. Har till söndag kl 18 på mig, men tills dess är det inte många timmar barnfri tid så nu sätter jag igång.

2 kommentarer:

Inger sa...

Oj, vad det går undan. Sparade själv alla mina avlagda velourplagg(och det var en hel del) för att kunna sy barnkläder. En hel del kom till användning, men det blev mycket kvar.

Anna sa...

Härligt att vara inne i ett stimm. Gillar fordonstyget högst upp väldigt mycket, var kommer det ifrån?