tisdag, januari 01, 2013

Lycka i ett litet rum!

Alltså. Ibland är man ju bara sådär löjligt lycklig. För ett drygt år sedan när vi var och tittade på det här huset såg ett av de minsta sovrummen ut såhär:
Det skulle nog kunna bli ett helt okej syrum tänkte jag. Sedan vi flyttade in i huset i april i fjol (Jo, för det är ju ifjol. Idag är det ju första dagen på det nya året.) har jag och mina symaskiner kamperat där inne. Rummet har varit belamrat med lådor av olika slag, tygerna legat i flyttkartonger, sömnaden skett vid ett inte alls optimalt datorbord. Ingen idé att packa upp och inreda ordentligt eftersom jag ändå absolut ville bli av med den gula (ännu mer lejongula i verkligheten) tapeten, bården och de femtiotal häftmassekluttarna som satt i taket.

Det tog lite tid innan ork fanns för att ta tag i projektet, och ärligt talat drog jag mig för att behöva ställa undan mina symaskiner och inte kunna sy ordentligt under tiden renoveringen pågick. Någon gång i november började jag iaf att riva ner tapeterna och efter mycket om och men och mycket hjälp från min man, och även min pappa är rummet nästan klart nu.

Kolla:


Det är förstås en del småfix kvar. Trådrullehållare ska upp på väggen och något slags matta vore mysigt att ha (att samla alla trådar och nålar i tex). Behöver också sätta upp en sådan där köksstång att hänga burkar på, så jag kan ha saxar och sådant nära till hands vid sybordet. Ser också att jag behöver skaffa en garnkorg (för turkost garn?!) att ställa borta vid fotöljen. Vill också gärna ha nytt överdrag till strykbrädan. Men nu ska jag boa in mig, och provsy lite så snart jag hinner. Lycka, som sagt!

Ps. Färgåtergivningen på bilderna är inte sådär jättebra. Tapeten är minsann inte ljusblå, utan ljusTURKOS. Lite mer såhär. Men det förstod ni väl ändå. Ds

17 kommentarer:

Maya sa...

Vilken skillnad det blev. Jag kan tänka mig att det kliar i fingrarna nu att få komma igång och sy.

Anonym sa...

Jättefint! Ikea har vita burkar/behållare i vitt porslin, med håll i upptill. Dem har jag satt i min sons rum för pennor, smidigt då man bara behöver spika upp en spik ;)

Ullfull sa...

Vilket fint rum! Lycka till med all syning!! Gott Nytt år!!/Anita på Gotland

Annika sa...

Vilket rum! Där kommer du säkert att göra många fina saker!

Anna sa...

Men oj så fint! Där skulle jag bli väldigt inspirerad att sy. Nästan så att jag själv får lust att tapetsera om en vägg i mitt syrum! :)

Anna Johansson sa...

Verkligen jättefint!

Silvertrollet sa...

Wow Linda!
Jag blir superglad av att se rummet trots att jag inte är speciellt förtjust i att sy :-)

Therese sa...

Superfint!

Ilsefin sa...

Åh vilket fint och rofullt rum! Verkligen perfekt litet krypin för kreativa projekt. Härligt att kunna ha allt framme så där också!

Kristina sa...

Åh vad fint. Blev jättesugen på att ordna mitt hobbyrum, det är typ garn, pennor, recept böcker över hela golvet. Får ingen ordning, tror det beror på att antalet lådor, byråar mm saknas.

Fröken Fräken sa...

Om det är till någon tröst har jag en del av mina "sällan-grejer" inknökade i dels en bokhylla utanför rummet, dels i en garderob som märkligt nog hade utrymme kvar. ;)

Fröken Fräken sa...

Go Anna! :-)
Tapeten var löjligt dyr tyckte jag, men den gjorde hela rummet så den var värd det.

Fröken Fräken sa...

Tack för alla fina kommentarer. Nu ska rummet bara testas i praktiken också. :)

Unknown sa...

Oj vad fint! Önskar jag också kunde ha ett syrum. Det får väl bli när mellansonen flyttar hemifrån om några år.

Myggan sa...

Så snyggt! Och det ger mig inspiration att ta tag i min egna "verkstad". Allt material har liksom svällt ur sin förvaring. ;)
/Anna

Linda sa...

Så härligt att ha ett eget syrum! Fantastiskt fint inrett är det också!

Malin sa...

Åh, så fint det blev! Ser verkligen framför mig alla fina sy - och stickstunder du kommer att ha där.