lördag, januari 11, 2014

Årkrönika

Tittar runt bland lite bloggar och ser att många skrivit en finfin årkrönika där de berättar i ord och bild om året som gått, samt reflekterar klokt utifrån det och blickar framåt mot 2014.

Vackert så, men här lär jag inte få ihop något liknande utan nöjer mig med att konstatera att 2013 var året då jag sydde och stickade mindre än på länge, påbörjade mina förskollärarstudier vid sidan av jobbet, och därmed inte riktigt lyckades med ambitionen fördela min tid lika mellan arbete, vila och lek. Här kommer nu bilder på sådant jag gjort under året och ännu inte visat.

Provade att sy ett nyckelband till en av lilla N:s fina förskolefröknar som slutade i somras.
 Kompiströjor till lilla N och granntjejen.
 
 Fordonströja till O som älskar traktorer och gillar rosa.

 
En modifierad "Ceciliaklänning" dvs Onion 2035 till mig. Fick korta av kjoldelen upptill för att få till lite mer vidd över magen. Tight vicosejersey gjorde sig liksom inte där. :) Lade även till knytband i ryggen.

 I somras hade lilla N en period då hon i princip vägrade kläder över huvud taget. Det enda som till nöds kunde accepteras var ärmlösa klänningar. Behovet av fler blev alltså akut. Ottobremönster, och tyg från fabric.com.

Testade en ny modell på tights, efter ett Ottobremönster. Lilla N tycker de är ok, och jag tycker detsamma om man har något längre plagg upptill så att man slipper se den dåliga passformen över mage och rumpa. Återgår till Meedomtights!

 Mjuka byxor är ett måste här. Ficklösa High Jump med egna mått på muddarna.
 Lilla N gillade liksom jag Jofotex indantyg i den här färgkombinationen.

 
Matchande pösiga byxor enligt beprövad modell

 Meedomtights, perfekt projekt för syträffssömnad, speciellt om man har barnet med sig.
 Fler syträffar, fler tights.
Fredagstunika (dvs alternativ till fredagskjol/fredagsklänning) till lilla N efter Ottobremönster. Härligt tyg från JNY som jag köpte för att belöna mig efter första avslutade kursen på kompletteringsutbildningen till förskollärare.
Fick för mig att jag var tvungen att sy något i färgkombinationen rosa/orange. En nyvunnen sykompis langade orange mudd från SOS och den här tröjan blev till.
En något varmare mössa i velour fodrad med jersey. Fick gå upp precis en storlek jämfört med dubbel jersey för att få bra passform.
 
Spontansydd mössa till en vän som absolut inte är någon fårskalle i vanliga fall.

Inser nu att jag missat att fota en del som jag gjort, bla en Trollmortunika med matchande tights, ett par stjärnbyxor, två par muddbrallor, en muffinsklänning, mina flätvantar och säkert något mer. Får se om jag fotar dem så här långt efteråt eller ej.

Idag är lilla N och jag hemma och skrotar så jag har en förhoppning om att i alla fall kunna sy den sista fållen på hennes beställda hästklänning
. En söm i taget ni vet...

2 kommentarer:

Ullfull sa...

Du har ju hunnit med massor! God fortsättning till Dig och de dina! /Kram

Anna sa...

Härligt år, mycket fint!