måndag, april 07, 2014

På rätt sida ryggen

Efter ett antal mycket besvärliga veckor då jag i princip bara kunde ligga på vänster sida utan att få vansinnig ischiassmärta i högerbenet vaknade jag förra veckan (just i mitt vanliga vänsterläge) med en smärta som var fruktansvärd. Efter ett par misslyckade försök att röra mig och att dämpa det onda med värktabletterna jag fått utskrivna återstod inget annat än att ringa ambulans. Jag tackar min lyckliga stjärna för att min man var hemma, för annars hade jag fått be lilla N hämta telefonen och grannarna.

Väl inne på sjukhuset fick jag veta att ett diskbråck konstaterats vid en tidigare magnetröntgen och efter en ny magnetröntgen såg man att det  nu hade blivit lite större. Två dagar senare opererades jag akut och nu, två veckor senare mår jag bättre än på länge. Jag har fortfarande en del märkliga domningar och lite ont i benet och foten, en aning ont i operationssåret, och kommer behöva göra min sjukgymnastik ordentligt för att komma tillbaka fysiskt igen, men jag är kvitt den gräsliga nervsmärtan och kan gå och stå igen. Fantastiskt!

Snart kan jag börja sy lite försiktigt tror jag. Till och med när jag var dålig låg jag och nålade och sydde någon enstaka söm då och då, bara för att behålla en aning mental hälsa. En söm här och en där blir också ett plagg till sist. Här får ni se vad jag åstadkom på detta vis, med mycket vilja.Byxorna var det som var kämpigast. Att sy en ficka tog flera dagar. Mönstret till dem kommer från Helt spesiell och Jubels fina bok. Är så sugen på att sy fler plagg därifrån men försöker vara tålmodig. Tunikorna är sydda efter tröjmönstret Meedom form 1 som jag ställt ut. Ville egentligen ha fickor på stjärntunikan men gjorde det enkelt för mig och nöjde mig med en liten detalj vid namnlappen.2 kommentarer:

Ullfull sa...

Men kära nån, tur att Du mår bättre! Låt det ta tid! Så fina saker Du sytt! / Kram

frisky frog sa...

Vilken pärs, skönt att du är på bättringsvägen. Vilka fina kläder du gjort.
Glad påsk