lördag, juni 07, 2014

Favorit

Jag har en favoritklänning (eller kanske är det en lång tunika) från Me & I som inte bara är snyggt turkos i färgen utan också väldigt bra i modellen. Den börjar dessvärre bli väldigt välanvänd och samma modell återfanns tyvärr inte i vårens kollektion. Alltså gjorde jag så fort ryggen tillät äntligen ett försök att rita av den.


Det var inte alldeles lätt att få till mönsterdelarna till omlottdelen. Tunikan är som sagt välanvänd och tyget uttänjt lite här och där. Jag hade också svårt att avgöra om omlotten var något lite rynkad i nederkant eller om framilonbandet bara satt i sömmen där för att ge stadga. Bollade lite med Ilsefin som också ritat av och sedan ritat om och sytt en egen klänning med utgångspunkt i den här modellen och fick veta att hon rynkat i omlottdelen. Titta på hennes superfina klänning här. Till sist bestämde jag mig iaf för att prova utan att rynka, hittade en meter tyg jag kunde offra i stashen, och såhär blev detta första försök:

Klänningen funkar över bysten utan rynk, men den är en aning tight där så nästa gång ska jag åtminstone öka vidden något på hela överstycket. Jag gjorde inte några knytband på min klänning eftersom jag tycker det är ganska obehagligt att sitta lutad mot ryggstöd med en knut i ryggen. Dock tror jag att knytbanden hade varit bra för att förvilla lite just vid ryggslut/rumpa. Tycker att tyget i klänningen liksom vill lägga sig emot och liksom "fastna" lite snett på rumpan ibland. Kanske har det också lite att göra med att trikån jag använt är kraftigare och med lite mindre fall än den i min köpeklänning.


Axlarna blev inte riktigt bra. Efter att jag haft klänningen på mig en stund gled de liksom uppåt och sömmen stod upp som på fotot ovan. Fult och irriterande, men när jag fått sprätta och sy om lutningen på axelsömmarna samt ta bort lite tyg från ärmens övre del så rättade det till sig. Jag har nu korrigerat mönstret till nästa gång.

Lila är inte min favoritfärg, men klänningen har blivit använd flera gånger ändå.
Tror ni jag ska våga sy i fintyg nu?


Posted using BlogPress from my iPad

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!En väldigt snygg och enkel klänning.Den kan man göra många i fast olika tyger beroende på vad den ska vara till. Tycker absolut att du ska ge dig på en "fin" klänning nu.

silvertrollet sa...

Wow. Både prickig och underbar i färgen. Supersnygg om du frågar mig :-)

Ullfull sa...

Wow, jättefin! Kram från Gitland