tisdag, september 02, 2008

Bra nog

Vissa dagar blir det inget stickat här. Jag kan ha tid att sticka, men inte ro att sätta mig. Igår var en sådan dag. Ikväll däremot satte jag på en film och vips så var en socka klar och en annan påbörjad. Det här ska bli en födelsedagspresent, men jag visar er ändå, för jag tror inte mottagaren läser min blog.

Tidigare i kväll ringde förresten en gammal kollega. Ja, kanske är han inte så gammal, men det var några år sedan vi jobbade ihop. Vi pratade lite om gamla tider och han påstod att jag då inte hade fattat det där med att "Bra nog." är en lagom ambitionsnivå. Det är nog sant. Numera övar jag på det ganska ofta. (Idag tex så snörpte jag bara ytterst lite från baksidan innan jag tyckte sockan var bra nog - inte perfekt - men bra nog. )

"Gör ditt bästa!" säger vi ofta uppmuntrande till varandra, och till barn omkring oss. "Det räcker!" Men vet ni, ibland är det kanske bättre att uppmana någon att INTE alltid göra sitt bästa. Om man alltid ska göra sitt allra bästa så blir livet ganska slitigt. Bra nog är liksom bra nog.

8 kommentarer:

Inger sa...

Kloka ord.

garnlivet sa...

Helt riktigt och så klokt sagt/skrivet !! :)

Anonym sa...

Verkligen kloka ord!Dom ska jag ta till mig! Underbar socka du stickat,mottagaren lär bli glad.

Anonym sa...

Han har så rätt!
/Anita

ewa sa...

Önska att ett av mina barn kunde ta till sig just av , bra nog.Förresten har jag nog lite av det i mig också. Känner inte så ofta att jag har gjort ett jobb som jag är tillräckligt nöjd med. Å, jag måste verkligen jobba med det! Tack för att du påminde mig fröken!

Stickorren sa...

Håller med!

Anonym sa...

Hoppas att du själv kan ta till dig vad du skrivit om Bra nog! Har förstått att så inte alltid är fallet. Lycka till!

Sofia sa...

Tack för kloka ord! Ska försöka efterleva dem oxå... Lycka till, till oss! :) Kram Sofia