söndag, maj 17, 2009

Nöjd och galen

Fondväggen är klar. För ett alldeles perfekt resultat skulle den nog behövt ännu ett lager färg (ett fjärde?!) och så skulle vi ha handlat låghäftande maskeringstejpClaes Ohlson (Tack för tipset Mia, ska definitivt komma i håg det nästa gång.) Men, jag är nöjd trots allt.

Nu ska vi hitta ett bra och billigt golv också. Ett mörkt blir nog snyggast. Vad tror ni om detta?

Var på rätt bra humör innan jag gjorde misstaget att återigen försöka räkna på föräldrapenning och dessutom tittade på blanketten jag fått hemskickad från försäkringskassan. Efter mycket grubbel och surfande på fk:s hemsida så blev jag vansinnigt frustrerad. Jag anser mig själv vara normalbegåvad, men ändå kan jag varken räkna ut (iaf inte med någon som helst säkerhet) hur vi smartast ska ta ut våra dagar eller förstå hur jag ska fylla i blanketten. Jag blir galen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Golvet är superfint, vi har det i vårt sovrum. Du får komma och hälsa på någon gång! Kram kusin A.

Inger sa...

Ja,nog skriver de lite rörigt alltid.Jag gjorde så med det yngsta barnet att jag tog ut föräldrapenning fem dagar i veckan för att få ersättning under längre tid.Trodde inte att jag skulle kunna spara pengarna själv och så borde det ha blivit lite lägre skatt.Har du kollat på Vi Föräldrar,de brukar ha tips om hur man ka trixa.

Anonym sa...

Det där golvet kommer att passa jättebra.Som din kusin säger, det är superfint.
Ewa

Mia sa...

Dessutom läser man ju den texten från fk första gången (oftast) när man är gravid och inte riktigt "på" om man säger så i de "kognitiva funktionerna". Dvs, puckad och inåtvänd. Vem bryr sig om dagar när man har en sparkis i magen?? Vaddå lägstanivå, det är klart man bara vill ha högstanivå?? Sen när man verkligen behöver ta ut de där dagarna då är det amningshormoner och bebisgull som gör att man blir ännu mer korkad... men sen, när barnet slutat amma och man har fått egna sammanhängande vuxenminuter så pass länge att hjärnan är återställd, då har man järnkoll på alla eventuella taktiker! Tips: snåla på dagarna (typ fem dagar/v eller mindre om det går ihop sig) i början så kan du dra ut på ledigheten på slutet, kanske om dagisplats strular.