söndag, maj 03, 2009

Skön helg

Det är rätt trevligt att komma ut från stan lite när solen skiner. I mammas och pappas trädgård luktar det vår. Mest luktar kejsarkronorna.
Egentligen luktar de inte alls särskilt gott, utan har en ganska speciell löklukt, men eftersom jag förknippar den lukten med vår och försommar så gillar jag den. Godast luktar ju gullvivorna, även om man måste lägga sig ner på knä och liksom borra in näsan bland dem för att känna lukten.Idag har ett gammalt UFO fått lite luftning. Leaf lace-sjalen som jag började på i maj förra året har sett dagsljus igen.
Varven börjar bli långa så det blev tyvärr bara ett par stycken innan det var dags att umgås med bror, svägerska och brorsbarn. Jag hann iaf bli lite sugen på att sticka klart den i sommar!

3 kommentarer:

Inger sa...

Kejsarkronor är fina.Påminner mig om mitt barndomshem,där spred sig "kronorna" in på vår gård från grannen.

Anonym sa...

Kejsarkronor hade vi vid mitt bardomshem också.Å jag minns också doften av dom, när man satt på en filt och lekte med dockor. Utanför vår tomt hade vi en gullviveäng,också vår för mig. Gud, vad jag längtar tillbaka dit, och till den känslan.

Anonym sa...

Kejsarkronor var väldigt vanligt runt torp förr i tiden, löken (tror jag att det är) luktar tydligen så illa att möss och råttor inte går i närheten, alltså kan den kallas för ´nyttoväxt`. Kul att få se din växande. Line