söndag, januari 23, 2011

Mössor

Under julhelgen stickade jag en Toasty Topper till lilla N och på nyårsafton premiäranvändes den. Tyvärr har den inte använts mer efter det eftersom den blev lite väl rymlig för lilla N och ville glida ner över ögonen. Det skulle iofs också kunna bero på den resårstickade halsdukskanten som även finns baktill på mössan. Den hamnar gärna liksom mot overall- eller jackkragen och trycker upp mössan. Jag hoppas dock att det är rymligheten som är problemet, för i så fall kan mössan kanske komma till användning nästa år.
Om du blir sugen på att sticka en likadan kan jag rekommendera att du lägger upp fler maskor för halsduken än i mönstret, för den blir tyvärr för kort för att ligga bra på plats annars.

 Mössan var hur som helst både rolig och snabb att sticka och garnet, Swish Worsted  från Knit Picks är mjukt och trevligt. Färgen på bilden stämmer inte riktigt, det var verkligen hopplöst att fånga den. I verkligheten är mössan mer vinröd än lila.

Härom dagen sydde jag årets första vårmössa fastän det är alltför kallt för sådana än. Var bara tvungen att sätta saxen i det härliga jerseytyget Retroringar från Mjuka tyger.

Inga kommentarer: