torsdag, augusti 18, 2011

Finn fem fel

När kläderna man syr blir en allt för enkel Finn fem fel-gåta är det trösterikt att tänka på att barn sällan sitter stilla länge nog för att någon ska hinna fästa blicken på dem.

Så är det med den här tunikan. Vill testa "Snabba sprundet" men det går numera under benämningen "Tidsödande sprundet" här. Det var först lite bökigt när jag skulle sy fast kantbandet med overlocken. Jag missade liksom själva tröjtyget på flera ställen och fick göra om, men det löste sig ju. Sedan upptäckte jag för sent (efter att jag sytt fast bandet med tvillingnålen) att det blivit ett litet veck på ett ställe.

Sedan var det svårt att sy ihop de båda sprundsidorna så det blev riktigt rakt, och till sist så fick knapparna inte plats på själva kantbandet utan sticker ut på själva tröjtyget. Suck.

Men på lite håll ser det inte så katastrofalt ut eller hur? ;-) Och tightsens har jag nog lyckats med tror jag!

Tyget har jag köpt på Göksäter, och jag gillar det skarpt. Är nog inne på lite mer klassiskt stuk för ögonblicket.

3 kommentarer:

Malin sa...

Om du inte nämnt "felen" så hade jag inte upptäckt ett endaste ett!

Tycker att det ser jättefint ut, och väldigt rätt i mina ögon.

Kram!

Mia sa...

Usch vad man kan reta sig på småfel. Som man ju bara ser själv förstås. Tur att våra modeller har spring i benen. För det antar jag att lilla N har numera, tänk stora tjejen hon var ju nyss nyfödd.

Inger sa...

Jag ser då inga fel på denna bild, fastjag förstår hur du menar. Men granska fabrikssytt så hittar du oftast ännu fler fel.