måndag, augusti 29, 2011

FO:n!

Det är så härligt när man får avsluta ett projekt, och kan känna sig nöjd med det. Det gör jag med det här:
Däremot är jag inte nöjd med fotot, för färgåtergivningen stämmer inte särskilt bra. Benmuddarna är sydda i Stoff och stils ganska knalliga limegröna muddväv, inte i någon blekgrön dito. Mönster till både tröja och byxor finns i Ottobre nr 1/2010 och jag har varit sugen på att sy dessa modeller länge. Nu var det hög tid eftersom lilla N nu använder kläder i mönstrets största storlek.
Till halsringningens rynkning har jag använt Framilonband eftersom det stod så i beskrivningen. Det gick något lite lättare att sy fast det med overlockmaskinen än med vanliga symaskinen, men jag tycker ändå det är bökigt och svårt att få till jämn rynkning. Jag tror att gammal vanlig hederlig rynktråd passar mig bättre.

Det prickiga tyget är av en tunn, skön jersey som maken fick bära hem från USA nu senast. Det är ju inte alltid så kul att ha en make som flyger och far över världen, men då gäller det ju att dra nytta av hans resande så gott det går, eller hur? :). Det helbruna tyget i byxorna kommer däremot från Jofotex.

Därifrån kommer också tyget i den här mössan till lilla N som jag slängde i hop idag:
Var in en snabb(!) sväng på Jofotex i går nämligen, när vi ändå var i Söderköping i annat ärende och fastnade för detta. Tyckte det kunde vara kul som omväxling till alla djur- och figurmönstrade barntyger. Till en mössa blir det förhoppningsvis inte heller allt för hysteriskt.

Till sist får ni kolla in ÄNNU fler mössor. Dessa är de jag fick beställning på i förra veckan och de är också sydda i alldeles nyimporterade tyger. Ska lämna dem i morgon och jag hoppas, hoppas, hoppas att de ska passa mottagarna.

2 kommentarer:

Malin sa...

Åh, så fina saker och klart att du ska dra nytta av makens resande. ;)

Min favorit (kanske föga överraskande) är ugglemössan som jag tycker är helt bedårande!

Kram!

Inger sa...

Jag tycker också du gör alldeles rätt i att utnyttja makens resande.