måndag, januari 05, 2009

Ugglor och grubblor

Idag hade jag tänkt prova nytt bodymönster på uggletyget från Jofotex. En kompis har tipsat mig om att tvätta och torktumla de tyger som är tänkta till barnkläder. Då vet man ju att de färdiga plaggen är "färdigkrympta" och tål den behandlingen även senare. Smart!

Tyvärr hade uggletyget krympt precis så mycket att det inte räckte till det mönster jag tänkt använda. Snopet! Det tog plötsligt stopp. Skulle jag skarva med rött tyg? Skulle jag sy något helt annat av uggletyget? Till sist bestämde jag mig för att slopa nederdelen av bodyn och helt enkelt sy en tröja istället.Bilden återger inte färgerna så bra. Kantbanden är sydda av klarröd trikå.

Nu vill jag hitta ett vettigt byxmönster också, så jag kan sy ett par byxor i det röda tyget. Ett par muddbyxor vore bra, men jag har tyvärr inget sådant mönster i tillräckligt liten storlek. Får se hur jag ska lösa det.

Jag har kommit in i en syfas tror jag. Det blir inte så mycket stickat just nu, och jag har lite dåligt samvete för mina sjalar som ligger och väntar på att växa. Nåja, rätt vad det är får jag lust att ta tag i dem igen!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar lite tröja du sytt. Hoppas du hittar ett mönster till byxa i passande storlek. Bra tips att tvätta tyget först.
Ewa

Stickorren sa...

Skall leta i gömmorna efter mönster. Ugglorna är ju för söta!

Inger sa...

Jag har också byxmönster.Har böckerna "sy i mjuka tyger i min ägo".Du får gärna låna dem.

Sanna T Sköld sa...

Vilken härlig tröja!!! Jag är precis som du, ibland är det sömnaden som tar över. Kul med omväxling.

Anonym sa...

Det är så man anar ugglor i mossen :-)

Anonym sa...

Ojdå, krympte det ås mycket? :( Men tröjan blev ju fin i alla fall!

Tina sa...

Fantastiskt tyg - det är ju hur sött som helst! Och jättefin body också!