tisdag, januari 06, 2009

Ingen röd tråd

Förkylningen har hållit mig vaken i natt och inomhus idag. Jag är faktiskt lite besviken för jag hade hoppats kunna komma tillbaka till jobbet efter ledigheten och känna mig pigg, fräsch och utvilad. Nu känns det inte särskilt troligt att jag kommer vara något av det tills i morgon bitti.

Nåväl. Eftersom jag haft hela dagen på mig, och trots allt känner mig bättre än i går så har jag fått lite gjort.
Först bakade jag en sats kolakakor efter mormors recept. "Prästens kakor" heter de då.

Sedan kom jag på att jag hade ett par babybyxor liggande, som jag köpt någon gång eftersom jag tyckte de var smarta med sina dubbelvikta muddar (viker man ut muddarna så räcker ju byxorna en längre tid). Planen när jag köpte dem var att försöka rita av dem så att jag kunde sy egna efter samma modell.

Detta försökte jag mig alltså på idag. Det är ju inte helt enkelt att få mönstret bra när man ritar av ett färdigt plagg, men genom att prova mig fram och jämföra med andra mönster så kom jag iaf någonstans i närheten.

Min röda tråd visade sig vara nästan slut, så det blev inga röda byxor till uggletröjan idag. Istället sydde jag ett par byxor att matcha djurbodyn med. Använde samma tyg som till kanten på bodyn. Tyvärr klantade jag mig när jag skulle klippa till benmuddarna så de blev inte dubbelvikta, utan vanliga enkla.

Mellan sömmarna har jag bakat några frallor också. Jag blev ju hungrig!

Till sist måste jag bara visa er hur brorsonen använder sin mössa. Jag stickade den ju med en uppvikt kant så han skulle kunna reglera storleken med den, och vika upp den lagom mycket så att den passade hans huvud. Men, enligt det här bildbeviset tycks han föredra cone head-looken! Hihi!

5 kommentarer:

Inger sa...

Du får massor gjort du när du känner dig dassig.Här har inte blivit många knop idag,visserligen har jag ett par dagar till på mig,men ändå.En stor del av natten låg jag vaken av en galla som krampade,fy.Få se om jag tar mig för och ringer vårdcentralen i morgon.

Anonym sa...

Vad kreativ du är. Känner mig som en riktig slöfock.Men jag ska nog komma igång jag också.Ha det gott och krya på dig!
Ewa

Stickorren sa...

Vad kul att se att du löser mönsterproblemet själv, smart! Trots att timmen är sen och jag inte borde bli sugen så börjar det vattnas i munnen av dina bakverk!

Anonym sa...

Oj, dom där godsakerna frestar rejält.Gillar brorsonens look :-)
Men smaken är ju olika som tur är :-)

Mia sa...

Har jag missat något? Vem ska få alla bebissaker? Du gör jättefina kläder.