torsdag, november 25, 2010

Rapport från sjukstugan

Jag är hemma sjuk (för första gången den här terminen iofs, det får väl sägas vara positivt) och hostar och febrar. Det är verkligen inget vidare. Dock kan jag ju stoppa i mig värktabletter och passa på att blogga lite när hjärtegrynet sover. Lite grand att visa er har jag i alla fall.

Jag har stickat en modifierad dragspelsbasker till svärmor som tyckte att lilla N hade en fin mössa. Jag har gjort den med mindre pös än i orginalmönstret och håller nu tummarna för att det ska falla svärmor i smaken.


En meditationsstickning måste man ju ha på gång hela tiden, så jag har börjat på en restgarnssjal. Hittills gillar jag den, men jag kommer nog inte gilla att fästa alla garnändar.
 
Eftersom maken och lilla N varit på inskolning på förskolan ett par timmar på förmiddagarna de senaste dagarna har jag faktiskt kunnat sy lite också. Först blev det ett par fleecebyxor att ha som förstärkningsplagg under overallen. De är sydda efter Meedoms form 2 så det är rejält rymliga på bredden, men jag tror inte att det behöver vara en nackdel i det här fallet.
Sedan fick jag en väldig lust att sy långkalsonger så ett par sådana i det gröna fordonstyget blev det igår. Irriterande nog gick tvillingnålen av när jag hade några cm söm kvar, så jag fick fuska med två parallella (nåja) raksömmar en bit. Blev inte supersnyggt, men det fula hamnade iaf bak, och syns mest på insidan. Hittade inte heller något bra sätt att sy fast Fröken Fräken-lappen så byxorna får klara sig utan en sådan. Skulle nog behöva lappar med texten placerad mitt på för att få det snyggt.
Här kan ni förresten se lilla N:s något fluffiga morgonfrisyr. Det krävs seriös borstning och vattenkamning för att få någon som helst styr på de där lockarna. :)

3 kommentarer:

Mia sa...

Fleecebyxor är toppen, håller värmen. Vi vet från förra vinterns kyla!

Snygga långkisar också. Och frillan var obetalbar. Går det bra att kamma eller blir det tårar och tandagnissel då?

Krya på dig! Kram

Anonym sa...

Dom långkallingarna går inte av för hackor. Jättefina!
Svärmor måste ju bli supernöjd mössan.
Underbart hår lilla N har. Så mycket det växt då!
Hoppas du blir frisk snart igen.
Ewa

Manduzana stickar sa...

Åh, dragspelsbaskern är den bästa mössan!