fredag, mars 11, 2011

Fredagsfröken försöker

Nämen hej på er!

Så här på fredagskvällen, egentligen efter läggdags, slog det mig att jag ju faktiskt kan blogga lite. Prioriterar oftast soffhäng, stickning, sömnad, tvätthäng eller kvällsjobb på vardagkvällarna, så det blir dåligt bloggat då.

Att jag borde sova nu beror på att lilla N vaknar mellan 05.00 och 05.27 (jo, faktiskt) på morgnarna, hojtar "Upp, upp, upp!" och drar av sin mamma täcket om hon inte skuttar upp fort nog. Pappan vaknar sällan av detta eftersom han brukar få ha sitt täcke ifred. Sedan ska mamman ta på sig "töja!" och så ska det "ätta"s frukost.

Just de ständigt tidiga morgnarna är väl avigsidan med barnlivet just nu, annars tycker jag nog faktiskt att det är en himla rolig tid nu, med en tjej som spatserar omkring som hon vill (ofta åt motsatt håll mot det mamma hade tänkt sig), kan hjälpa till att duka bordet (eller vägra, och istället kasta sig på golvet), som kämpar med att ta på (och av!) sig kläder (himla spännande kombinationer ibland) och som plötsligt säger nya ord varje dag. (Ni vet väl att det är "atten" i en "bjunn"? Det kontrollerar vi varje eftermiddag på väg hem från förskolan.)

Även på förskolan spatserar förresten lilla N omkring i diverse märkliga kreationer, men ganska ofta är ju jag att skylla för dessa. Ingen har dock kommenterat det hittills, så jag utgår från att de är fungerade iaf. Senaste alstret är det här:

En klänning med utgångspunkt i ett Allasmönster jag fått (låna?) av min snälla moster. Har sytt en efter samma mönster förra våren och den kan lilla N fortfarande använda som en lite kortare tunika. Jag gillar att den går att använda över en långärmad eller kortärmad tröja/body beroende på säsong. Satsade på storlek 84 den här gången, vilket funkade bra. Jag borde dock ha lagt till någon cm på bredden för att ge lite extra växtmån.

Tyget är från Stoff och Stil, och fastän det inte precis är vårfäger i det så kunde jag inte låta bli att sy av det nu. Sydde dock av två tvillingnålar när jag skulle bandkanta och var tvungen att vänta in en leverans från Bibbis (vilken dock alltid är supersnabb) innan jag kunde färdigställa klänningen. ÅH, vad less jag blir när jag sabbar tvillingnålarna sådär, antar att jag drar lite i tyget så att nålen slår i stygnplattan fastän jag verkligen försöker låta bli. Det blir ju tyvärr inte så billiga plagg när man gör så. Nåväl. Klänningen är iaf namnad och provlekt, och den är rätt fin på, så jag är nöjd.

2 kommentarer:

Mia sa...

Tråkigt med tvillingnålarna. Det är ju inte direkt det billigaste. Vad sur man kan bli på sig själv :(

Vi kollar också in vatten i brunnen. Det porlar så härligt. Så är det bra att locka med för att vi ska komma hemåt och inte stanna för varje löv innan dess.

Anonym sa...

Supergullig klänning,och tyget
är fint! Tycker den passar utmärkt till våren.
Ewa