lördag, augusti 13, 2011

Välkommen till mössfabriken

Alltså. Egentligen har jag inte alls ro att sitta här vid datorn, för det är något som står här bakom ryggen och liksom ropar på mig.
Jag har ju harvat på med min vanliga symaskin rätt länge nu. Har tänkt att jag skulle spara ihop till en riktigt fin overlockmaskin en vacker dag. Men så plötsligt en dag strax innan semester tog slut, efter lilla N:s 2-årsdag, slog det mig att jag kanske inte får sy hennes kläder så värst många år till. Ska jag köpa en overlockmaskin ska jag ju göra det NU när jag har glädje av en. När det dessutom visade sig att det finns maskiner som är helt ok för en hobbysömmerska som jag för runt 3000:- slog jag till på en Brother 3034D. Precis efter semestern var det kanske egentligen inte bästa läget att shoppa loss (pengamässigt alltså, humörsmässigt var det HELT rätt) så jag har lovat mig själv att försöka göra av med en del tyger jag har till bla höst- och vinterkläder till skruttungen, så kanske man sparar några kronor i klädinköp.

Jag fick hem maskinen i torsdags så jag har inte hunnit få kläm på den ännu. Jag övningskör dock hej vilt (för hej vad det går!) och leker mössfabrik.
Jag har hunnit med ett par till sedan jag fotade i eftermiddags. Mössorna går bra nu så i istället har jag sytt lite på ett par märkliga ödlebyxor. Ville testa att göra muddbyxor i vävt tyg. Det blev genast lite klurigare när jag skulle sy fast benmuddarna. Jag är van att nåla ganska mycket när jag syr, och det funkar inte lika bra med overlocken, men jag lär mig väl att klara mig utan nålar jag också så småningom.

Maken är på jobb i Långtbortistan just nu. Det ska han nog vara glad för, för hela hemmet är fullt av sygrejer. På hans skrivbord ligger mina mössmönster, på hans stol står en tyglåda, och på köksbordet står det en massa trådrullar som just kommit från Bibbi. Får städa till nästa helg. Problemet med tråden är bara att min lilla låda där jag förvarar tråd redan är proppfull, så jag har ingen aning om var jag ska stoppa undan rullarna.

3 kommentarer:

Stickorren sa...

Ohh, det verkar jättekul! Lycka till med all sömnad!

Emmy sa...

Man får gratulera till nyförvärvet!

Mia sa...

Härligt!!

Smart att köpa flera trådrullar i samma färg... tänkte inte på det själv.

Visst är det härligt att sy i overlocken! Men jag saknar också att nåla. Ibland nålar jag längre in med längsgående nålar.

Bra att du köpte maskin, som du säger att det är NU det går att sy till henne. Själv ska jag sälja en del gamla kläder med mera på tradera för att kunna köpa tyger när jag vill. Dessutom säljer jag en del plagg till familjen som också finaniserar mitt tyg(miss)bruk.