måndag, juli 09, 2012

Sytt sedan flytt

Det tog några veckor efter det att vi flyttat tills att jag ställde upp mina symaskiner igen. Det är rörigt och ganska mycket ouppackat i mitt syrum (men jag har ett SYRUM!! Yey!) och jag var i valet och kvalet i om jag skulle sätta igång med sådant som att riva tapeter, måla och möblera ordentligt eller om jag skulle börja sy igen ändå. Kanske skulle det bli så att det aldrig blev av att fixa i ordning själva ytskikten osv i rummet om jag drog fram alla mina saker ur kartongerna och gjorde mig hemmastadd först. Dock insåg jag till sist att ev rumsfixande nog får vänta allra minst till vintern så maskinerna åkte fram och jag gläntade på locken till många av kartongerna med tyg i.  Ändan ur att sy på riktigt fick jag ändå först då min nya granne (tillika vän och fd kollega) frågade om jag kunde sy en present till en nyföding. Grannen valde tyg och modell och sedan var jag igång igen.
Mönstret till klänningen kommer från Ottobre och jag sydde den i strl 62 i förhoppningen om att den skulle kunna användas mot slutet av sommaren. En ärmlös klänning är dock så väldigt praktisk på så sätt att man kan välja att ha den som den är eller med antingen en kortärmad eller en långärmad body under beroende på hur varmt det är. Användningstiden blir också ganska lång eftersom den kan användas som en slags tunika när den blivit för liten på längden.

Sedan fick lilla N ett par shorts i Jofotex gula stretchfrotté och en t-shirt i sommartyget från Znok. Jag fick dock lov att sprätta bort den första bandkantningen jag gjorde i halsringningen eftersom jag gjort halsöppningen för liten. Jag måste ha glömt att klippa bort minst 0,5 cm runt om järmfört med Meedoms minsta halsöppning.
Granntjejen, Lilla N och jag hann även med en tur till Jofotex någon gång där i slutet av april. Jag fick med mig detta svamptyg och matchande röd jersey som fick bli detta set till lilla N.Har utgått från Meedoms grundmönster, en ritat om tröjan/tunikan en del jämfört med den raglantröja jag hade mönster på.
En god vän fick en liten flicka för ett antal veckor sedan, och då hon kom till världen lite tidigare än beräknat fick jag för mig att jag skulle försöka sy något i prematurstorlek. Tyvärr lyckades jag inte hitta ett bra bodymönster i så små storlekar så jag fick till sist nöja mig med att sy i storlek 50. När lilla N var liten sydde jag ju ett par bodies men var inte riktigt nöjd med passformen på de mönster jag hade så jag lånade ett annat Ottobrenummer och hoppas att den här modellen funkar. Svårt att veta! Snabbsydde även en bodyförlängare som passar till så kan man förhoppningsvis hinna använda bodyn några fler gånger än annars. De små liven tenderar ju att växa ur kläderna fortare än kvickt.
 
När jag sydde de här sista plaggen gjorde jag det parallellt  eftersom det var samma trådfärger som behövdes i både overlocken och hushållsmaskinen. Väldigt praktiskt! Jag borde göra så oftare, men tyvärr är det sällan jag har mer än ett projekt i samma färgställning i taget.

3 kommentarer:

Sommarfröken sa...

Hej! Så fint du syr och man blir så glad av alla fina färger!
Ha en bra dag! / Sommarfröken

Unknown sa...

Vilka härliga kläder du har sytt! Och vilken häftig idé med förlängaren till bodyn, för visst är det som du säger, de växer fort de där små...

Inger sa...

Härliga kläder du får till.