tisdag, december 30, 2008

Utflykt

Idag har jag varit på utflykt till Söderköping med Ilsefin och Leftknitt. Vi shoppade tyg på Jofotex och tog sedan en välbehövlig fika nere på stan innan vi vände hemåt. Tack för en mysig dag tjejer!

Det var supersvårt att välja tyger på Jofotex. Det finns ju så mycket fina tyger att man lätt blir både yr i huvudet och drabbas av beslutsångest. Jag hade egentligen velat ha något mer mönstrat tyg, men fastnade inte riktigt för något sådant just idag. Tur att det inte är längre dit än att man kan åka fler gånger.

Det här är vad jag fick med mig hem:

Brun och röd och vit trikå, samt en bit av det välkända uggletyget, tryckknappar och en ny tvillingnål eftersom jag sydde av en igår. Mönsterpapper behövde jag också, men det kom inte med på bild.

Nu ska jag banka tryckknappar på gårdagens body, och sen ska jag nog bläddra i mina Ottobretidningar och spana efter mönster. Vilken härligt ledig dag!

måndag, december 29, 2008

Övningskörning

Äntligen har jag sytt lite. Jag ritade av mönstret i förrgår, klippte till tyget igår och idag har jag sytt.
Jag behöver öva! Ju mer man syr ju lättare går det, det vet jag ju sedan förr. Lagom stäckning av tyget och lagom gas på symaskinen och lagom pressarfotstryck och lagom noggrannhet är sådant där som inte går att läsa sig till. Det är sådant som sätter sig när man får hålla på lite.

Den här lilla babybodyn tog orimligt lång tid att sy. Säkert mer än två timmar totalt. Och då hade jag som sagt klippt till tyget innan. Nåja. Ingen kan anklaga mig för att hafsa och jäkta iaf! ;-)

I morgon ska jag ta mig en tur till Jofotex. Då ska det köpas tryckknappar till grenen så bodyn blir ett FO.

söndag, december 28, 2008

Mellandag

Oj! Julen är redan över! Ja, eller iaf juldagarna. Vi har haft det så bra, men jag tycker dagarna rinner i väg rätt snabbt med släktbesök och annat. Som väl är återstår en del ledighet och nu äntligen ska jag väl ha tid och ork att pyssla lite.

Lite stickat blev det ju i juldagarna också, om än inte så mycket. På väg till svärmor i Örebro hann jag en bit på en babyhjälm i mjölkgarnet. Tror det är ett perfekt bebisgarn så mjukt och lent och osticksigt som det är.
För er som undrar så åker jag polisbil allt som oftast, men det är min sambos gamla amerikanska polisbil. Jag har alltså inte ägnat julhelgen åt bankrån eller något liknande. ;)

Idag hoppas jag på en frostig promenad och kanske lite sömnad. Hur har ni det?

fredag, december 26, 2008

torsdag, december 25, 2008

onsdag, december 24, 2008

måndag, december 22, 2008

Det lackar mot jul

Är ni klara med julförberedelserna ännu? Här har dammsugaren fått sig en tur i lägenheten, julklapparna är inslagna och i går kom en och annan tomte fram. Sambon har griljerat skinkan och ska fixa gran.

Det blev inga julgardiner och ingen fönsterputs och inte särskilt mycket gnuggat bakom spisen. Tänk så bra att man kan bestämma själv!

Däremot fick jag klart brorsonens önskesockar igår.


Jag jobbar idag och i morgon, så det känns bra att veta att det jag vill ha klart är klart. Ska bara ut och ragga lite mer vörtbröd efter jobbet idag. Har haft en skön och välbehövlig sovmorgon idag, men nu ska jag ta tag i dagen!

söndag, december 21, 2008

Slånbär


Massor av stora bär, frostnupna och vackra såg jag på min promenad idag.

söndag, december 14, 2008

Bättre sällan än aldrig?

Det går visst längre tid mellan mina blogposter än vanligt just nu. Jag skyller på mörkret, dels för att jag har mindre energi så här års (ja, jag ska snart sluta tjata om det), men också för att det blir så himla trista blixtbilder då. Det är inte lika roligt att publicera sådana. Men, snart vänder det ju, och kanske får jag fart på bloggandet snart också!

Nåväl. En kortare bilstickning, en caféstickning och en sjukhusstickning och en stunds fåtöljstickning har resulterat i detta:
1,3 stycken barnsockor i grovt raggsocksgarn. Ingen kan iaf anklaga mig för att vara alltför snabb med stickorna. ;-) Det är min 5-åriga brorson som väntar på dem. Jag tror minsann jag hinner klart tills vi ses i jul.

Ett litet tillskott i min stash har det också blivit på sistone. Snälla M langade från Garnhärvan.

Tre härvor härligt limegrönt bomullsgarn, som kanske ska bli en babykofta när jag hittar det ultimata mönstret, och ett provnystan av mjölkgarnet. Det är så fascinerande att man kan få ut fibrer ur mjölk, och att det dessutom går att göra ett så mjukt och fint garn av dem.

fredag, december 12, 2008

söndag, december 07, 2008

FO

Jag har helt klart gått in i något slags dimma orkesmässigt, men känner mig iaf mycket mer på gång nu än förra helgen. I går kväll tog jag tag i stickningen igen och gjorde klart mössan jag hållit på med ett bra tag och jag har iaf tryckt ner ett par hyacinter i krukor.
Se där! Det blir nog jul i år igen!

Mössan ser kanske inte så kul ut där den ligger, men gjorde sig bättre än förväntat på ett provhuvud (läs: sambon). Eftersom jag inte vet exakt huvudstorlek på mottagaren gjorde jag det enkelt för mig med en uppvikbar kant på mössan. Då går det ju lätt att reglera.


Om du är medlem i Ravelry så hittar du förresten mönstret här. På min mössa bildades dock inte samma "raka" mönster av minskningarna. Jag måste ha missförstått mönstret, för mina minskningsställen flyttades liksom på något annat sätt för varje gång, så mina "åsar" lutar lite tjusigt istället. Synd att jag inte kom på det i tid! Nåja, jag tror knappast mottagaren bryr sig om det!

Äntligen!


Jag har äntligen stickat lite igen efter en riktig sticktorka. Nu blir det till att ligga i om jag ska hinna till jul. Tur att sambon kan tänka sig att köra Frökenbil så jag får lite sticktid.