torsdag, juli 30, 2009

Torsdagstitt

Idag har vi varit på ett extra ultraljud för att kolla så att bebisen har det bra i magen. När jag var hos barnmorskan senast hamnade magmåttet nedanför normalkurvan igen, och hon var osäker på om det bara berodde på att bebisen sjunkit långt ner, eller om det kanske kunde vara så att det var lite ont om fostervatten. På ultraljudet visade det sig dock att det fanns tillräckligt med plaskutrymme för bebisen (vilket är tur, för om den brås det minsta på mig så borde den ju gilla att bada), och att filuren väger någonstans runt 3300g just nu. Helt ok alltså, så än håller vi i hop, jag och parveln där inne. Efter sjukhusbesöket tog vi en sväng till Ikea där vi handlade ett par lådor att ha småsaker i till bebisrummet. Jag är rätt nöjd med färgmatchningen... ;) Rummet är förresten riktigt färdigt, så det är lite mysigt att kika in där ibland och titta på sakerna som bara står och väntar.

Nu ska jag sätta på kaffe (hur underbart är det inte att bli sugen på kaffe igen?!) och sedan ska jag försöka sticka lite på Gail. Jag tog några varv under bilträffen igår, men det gick inget bra att sticka i bilen. Sportbilar kan vara lite...hm..stötiga, och mönstret är inte alldeles enkelt så det var lite för besvärligt när diagrammet gled i väg och stickningen liksom hoppade omkring i mina händer.

Jag har följt Leftknits exempel och satt i en livlina efter varv 37 så jag slipper börja om från början om jag klantar mig, men nu tror jag att jag har fått koll på hur mönstret hänger ihop iaf. Men släpper diagrammet och min magnetplatta, det gör jag nog inte...
Som ni ser valde jag det grönmelerade garnet. Jag vet inte om det var rätt beslut, för kanske försvinner spetsmönstret lite i färgskiftningarna, men nu kör jag på så får vi se hur det blir. Lite kul är det ju också att Leftknit stickar i samma garn, fast i en annan färg.

6 kommentarer:

Kristina sa...

Magnetplatta och diagramm kommer att vara en ständig följeslagare denna sjal igenom, skönt att allt såg bra ut idag

Anonym sa...

Vad härligt att den lille parveln hade tillräckligt med plaskvatten.Annars borde den väl kommit ut och sökt sih till större vatten tillsammans med mamma :-)
Ewa

popankan sa...

Hej!

Vad är en magnetplatta för något? Vad använder du den till? Och hur gör man för att "sätta i en livlina" Det lät smart för spets kan ju vara lite pillrigt att repa upp om man klantar sig, vilket jag är specialist på...

Hälsningar Annica

Ilsefin sa...

Aha, så det var det gjorde igår när jag försökte vinka till er! Vi var på väg hem från en utflykt när vi började möta en massa fina bilar, så jag spanade lite extra efter en silvrig och mycket riktigt, efter ett tag dök ni upp. Precis när jag höjde handen och började vinka vek du dig dubbel och försvann ur sikte och jag tror inte att M såg mig heller.

Skönt att höra att allt ser bra ut med bebis F!

Inger sa...

En liten undring,ni har väl fotat magen utan så mycket kläder också?(nu menar jag inte att du ska lägga en sån bild till allmänt beskådande)Själv har jag bilder på alla magar bara nån dag innan det var dags.

Tina sa...

Skönt att få kolla upp allt, så man vet att det är ok. Om du hinner få en liten en medans jag har datorbrist på semestern så önskar jag dig en underbar förlossning! Det är en häftig upplevelse som resulterar i något så fantastiskt som en människa - svårt att slå det!