måndag, mars 08, 2010

Utanpåklänning

I helgen sydde jag färdigt en utanpåklänning i Nattågstyget från Jofotex. Mönstret kommer från en gammal(?) Allas och jag har fått låna det från min snälla moster. Hon hade tom sytt upp en provklänning i strl 76 så jag kunde testa på lilla N innan jag började. Så himla smidigt!


Efter att ha ändrat längden lite och lagt till någon cm på bredden så känns storleken bra. Meningen är ju att hon ska kunna ha den att växa lite i. Ska se om jag får till någon livebild någon dag. Jag måste bara komma på vad vi ska använda för plagg under. Det är ont om gult och gräsgrönt i lilla N:s garderob så det får bli något annat.

Jag valde att kanta med jersey denna gång, och tycker det gick ganska bra. Jag behöver dock fortfarande träna på att kanta i olika material med olika stretchighet så jag lär mig hur mycket jag ska sträcka tyget. Jag har kantat både halsringning och ärmhål innan resten av klänningen syddes ihop, och sedan stickat ner kantbandets sömsmåner efteråt. Så är det oftast gjort på köpekläder och så brukar det stå i Ottobres sömnadsbeskrivningar. Nästa gång vill jag nog prova att sy ihop plagget först och kanta sedan även om det verkar lite bökigt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Fin klänning till lilla N! Liten modeprinsessa! Varför vill du sy ihop plagget innan du kantar nästa gång? Var det jobbigt att göra som du gjorde?

Fröken Fräken sa...

Svar till Anonym: Jo, jag tycker det kan vara lite svårt att sy en snygg stickning genom så många lager tyg. Dessutom så gillar jag inte riktigt att det blir en "klump" som kan skava precis under armen ifall man vill använda klänningen utan något under till sommaren.
Och så vill jag förstås prova och se om jag kan lära mig något nytt. ;)

Malin sa...

Så söt den blev! Underbart tyg.

Anonym sa...

Jättesöt klänning till en jättesöt lite tjej.
Ewa

Inger sa...

Jag använde många vita tröjor till mina pojkar,det passar alltid.

Sanna T Sköld sa...

Du har något att hämta på min blogg.

Linda sa...

Så fantastiskt söt!

Jennie sa...

Jättesöt klänning! Jag ääälskar det gul/gröna tågtyget! Håller med om att det är svårt att veta hur mycket man ska sträcka på kantbanden i olika material. Jag tror att övning ger färdighet... man får väl en känsla för det till slut (hoppas jag).