måndag, maj 24, 2010

Följetongen fortsätter

Bebisen (nr 2) som skulle få ett par elefantmuddisar föddes för en vecka sedan. Så himla roligt! Men tror ni han var en strl 50-kille? Nejdå, trots att han kom tidigare än beräknat vägde han sina modiga 4200g. Hahaha! Och nu hade jag ju använt det sista av elefanttyget (som faktiskt var inköpt med tanke på just denna bebis vars mamma gillar elefanter)  till en mössa till lilla N. Klantigt!
I veckan akutsydde jag istället ett par lite större byxor i flodistyget. Det är ju också gulligt och får duga sålänge. Jag får väl sy ett par elefantbyxor till gossen när jag skaffat nytt tyg.

Nu har jag ju dock två par minibrallor över här. Undrar om jag ska spara dem till ev. framtida bebisar i bekantskapskretsen eller om jag ska försöka sälja dem. Är det någon som behöver?

Innan värmen slog  till hann jag sy en mössa i E-slöjdstrikå. Klippte den lite spetsigare och kortare än elefantmössan och den sitter nog lite bättre på lilla N. Nog, säger jag, för hittills har hon dragit av sig den varje gång jag försökt prova.
Till sist en bild på lilla N som provar sin sommaroutfit. Tröjan har jag bloggat förut men jag visade aldrig pirat-tightsen jag sydde till. Till dessa har jag använt Meedoms form 0. Mönstret funkar bra, men kräver stretchigt tyg, som detta med lycra i, efter som tightsen sitter riktigt kroppsnära. (Tight, skulle man kunna säga. ;-) )
Om ni undrar vad lilla N gör på bilden så gosar hon på sitt alldeles egna vis med sin gosekanin.

6 kommentarer:

Inger sa...

Helskön gosebild,se tåföringen!

Anonym sa...

Du är otroligt duktig på sy måste jag säga. Allt ser så fint ut! Så himla synd att jag inte vet någon liten baby som är i antågande. Jag hade så gärna köpt dina elefantbyxor.

Sanna T Sköld sa...

Nora är då för underbar. Gosebilden är bara helskön. Så mycket du hinner sy. Visst är det kul!!!! kanske åker mina symaskiner fram lite i sommar, men kan nog inte lova något. Kanske vi ses vecka 26. Jag kommer ner på stickfika.

Mia sa...

"Du, den é inte hopfällbar" som de säger i Göta Kanal Originalet. Hopfällbara bebisar är fantastiska.

Mycket läckra kläder också!! Kan nog vara lite spekulant på mini-brallor. Inte för att det är några bebisar på g, men det kan ju bli. Och byxor strl 50 var det brist på minns jag (som fick en liten bebis, som bara sakta gick upp i vikt, 4200 g vid 6 veckor).

Anonym sa...

Så där gosar min Moa också!!

Terese sa...

ååååh vilka fina byxor. Vart finns mönster till dom??

Tacksam för svar i min blogg.
//Terese