onsdag, maj 05, 2010

Välkommen till byxfabriken

Ja, alltså inte för att det är något fabrikstempo på produktionen, men på sistone har det blivit många byxor.
Jag har försökt få till ett bra muddbyxmönster och tror nog jag börjar få koll nu. På just denna storlek vill säga. Byxorna jag hittills sytt är dock ännu lite stora för lilla N eftersom jag inte ville riskera att hon inte skulle hinna använda dem. Men, det börjar bli ont om byxor NU, så i förrgår ritade jag om mönstret ännu en gång och  igår sydde jag ett par brallor som faktiskt passar precis just nu.

Jag gillar långa muddar som förlänger användningstiden. Tyget är köpt billigt på Ohlssons i höstas och är rätt skumt, ett ganska kraftitgt sweatshirttyg med ettplastigt pricktryck. Jag gilllar dock färgerna och mönstret. Samma tyg (fast i andra färger?) finns för övrigt på Jofotex.
Inte världens bästa klädmatchning idag, men jag var ju tvungen att testa om byxorna passade.

Härom dagen sydde jag ett par elefantbyxor till, även dessa i strl 50, eftersom jag har två kompisar som väntade smått.  Valde dock brun mudd till dessa.
Jag vet att det är lite av ett risktagande att sy så smått som i storlek 50, men när lilla N föddes stod vi nästan helt utan de minikläder hon behövde just eftersom alla varnat oss för att köpa för smått. Alltså var jag nöjd med att ha dessa två par klara nu för att snabbt kunna skicka i väg dem när jag fick besked om respektive födsel.
Idag fick jag det första glädjande sms:et och kunde inte annat än skratta när jag läste att tösen väger 4100g. Gissa vad jag har gjort idag? Japp. Ritat byxmönster i strl 56. Måtte jag nu hinna sy dem också.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du HAR ju rena byxfabriken! Det var ju en stortös din kompis fått, inte lätt att förutse. Hoppas du hinner sy ett par större nu då, och att din andra kompis får ett lite mindre barn :-)
Ewa

Mia sa...

Wow vad bra! Och lilla N visar direkt att de är lekvänliga.

Emma Jonasson sa...

Jätte söta byxor!Tänk om mamma sytt sådana till mig när jag var liten.

Désirée sa...

Byxorna är jättefina med jag gillar mest modellen ;)