fredag, januari 07, 2011

Cirkus?

Jag tyckte ju inte att raglantunikan/klänningen jag sydde senast blev riktigt som jag tänkt mig så jag ville göra ett nytt försök. När jag inventerade mina tyger innan avfärd hittade jag först inte något som var lämpligt. Alla roliga mönstrade tyger hade jag bara småbitar av. Enfärgat kändes inte aktuellt och annars hade jag bara tjockare tyger, eller gamla rosamönstrade gullipluttiga tyger. Usch. Gulliga får gärna kläderna vara, men rosa eller småblommiga kläder kan jag köpa på HM vilken dag som helst.

Till sist rotade jag iaf fram det här gul-rosa-cerise-randiga tyget och tänkte kombinera det med gula ärmar. Det hade nog blivit fint, men det kändes iaf inte särskilt roligt. Nu fick det bli en lite mer knasig kombination, kanhända blev det lite cirkuskänsla på det hela, men hellre det än tråkkänsla. :-) Ångrar dock lite att jag inte valde cerisa eller gula kantband istället för vita. Jag tror att det hade gett tunikan några extra gladpoäng.

Mönstret är återigen Meedoms grundmönster (börjar känna mig tjatig) men jag har ökat vidden ännu  lite till denna gång, och gjort den lite kortade än den gröna tunikan. I ärmsluten har jag sytt i framilonband innan jag bandkantade för att få till lite rynk.

Lilla N har bara snabbprovat tunikan så jag vet ännu inte om jag ska vara helt nöjd med den. Tyckte att halsöppningen såg stor och vid ut när tunikan kom på. Om jag syr efter detta mönster igen måste jag nog prova att minska öppningen lite och sätta en knäppning i raglansömmen istället.

2 kommentarer:

Mia sa...

Ja vem är inte tjatig med Meedoms mönster? Men de funkar ju bra och är så lättillgängliga. Önskar bara att boken på svenska fanns att köpa igen. Nu blir det att jag säger att jag ska sy en "heldräkt" till A.... istället för det svenska "overall".

Stickorren sa...

Fina saker du syr!