lördag, april 23, 2011

Tyger och t-shirt

Mannen är lyckligt och väl hemma från USA, och så även min tygleverans. Jag har nu hunnit tvätta alla tyger, och klurar som bäst på vad jag ska använda dem till. Alla är inte typiska Fröken-tyger precis (kolla in de rosa tex!) men till sommaren kan det kanske passa med lite gullipluttigare mönster.
Först ut är en hel hög trikåtyger, de flesta med lite lycra i. De flesta känna jättesköna i kvaliteten, men tyvärr är många av dem väldigt tunna. Det är ju lite av en chansning att beställa på nätet och inte kunna klämma och känna på tyget innan. Tunna tyger är ju sköna och lätta till sommaren, men jag tycker det är riktigt klurigt att kanta så tunna tyger. Jag skulle om inte annat behöva en hel laddning lika tunna enfärgade tyger för ändamålet. Vad brukar ni andra kanta med? 
De här tygerna är av lite kraftigare interlockkvalitet och mönstren är designade av Michael Miller. De här tygerna var inte superbilliga, men jag blev kär i tyget längst till vänster direkt när jag såg det så jag tog chansen att få hem en liten bit i alla fall. Tyget till höger tänkte jag kunde passa till hösten och tyget i mitten var tänkt att matcha de andra. Tyvärr stämde färgen inte riktigt då den var mer knallcerise än hallonröd.
Jo, och så har jag till sist sytt klart t-shirten jag höll på med. Den blev en aning rynkig vid halsmudden eftersom jag gjort den snäppet för kort. Det är alltid en balansgång det där med muddlängden. Man vill ju varken ha för lång och utstående mudd eller för kort. Nu var inte t-shirten tänkt som ett finplagg precis så det får vara som det är. Jag tror inte man tänker så mycket på det när den kommer på.  (Hör ni hur långt jag kommit med mitt "Bra nog!"?)

Nu ska maken och jag avsluta påskaftonen med att dricka upp bubblet som vi aldrig kom oss för att öppna efter en isstormspromenad på nyårsaftonen! Den som spar han har.

GLAD PÅSK!

3 kommentarer:

Inger sa...

Heja, vad bra att du kan tänka bort perfekt ibland. Härliga tyger!

Anonym sa...

Vilka fina tyger du köpt. Harligt!
Ewa

Grandmamma sa...

Hej.
Har länkat till dig från mig blogg idag, då jag färgade garn (och en hand)....med Kool Aid! Superbra beskrivning du har gjort. Har nu beställt mer färg och sen är det bara garnet kvar att köpa.
Tack för en toppenfin Blogg.

http://vonnasniggeling.blogspot.com
vonna