tisdag, januari 05, 2010

Årsstart

2010 är här och dagarna rullar på i samma fart som året innan. Härom dagen var jag på en mysig utflykt till en väns sommarstuga. Det var jättetrevligt att träffas och också att få ta del av stickgemenskapen lite och klappa på garn, diskutera mönster osv. Jag stickar ju alltför lite numera, men jag hann allt några varv medan lilla N lekte snällt, och i övrigt spanade jag in de andra:

Tack S, och ni andra för en fin eftermiddag! På natten efteråt drömde jag om alla möjliga fantastiska stickprojekt (bla ett mosstickat i en mjukt, grönt garn) som jag lätt och ledigt slängde ihop under julledigheten. Sedan kom jag liksom på att jag hade ett barn som jag borde ta hand om och fick hemskt dåligt samvete där i drömmen.

Nu har jag iaf bestämt mig för att jag ska börja på en ny mössa till lilla N vilken dag som helst. Och att jag får unna mig lite, lite garnköp från USA när sambon åker dit nu i januari, bara jag har ett dedikerat projekt, och det har jag. Om det sedan kommer förverkligas är en annan sak, men jag måste ju ha garn som fungerar för ändamålet om jag alls ska kunna börja. Jag tror kanske inte att mina sjalgarner är de bästa att sticka saker till lilla N i. (Hör ni hur jag söker medhåll?)

Nu har jag haft ett par dagar som bestått av städning och matinköp och släktbesök så jag har inte hunnit garnsurfa eller provsticka. Kanske blir det en stund idag, men det kliar också i fingrarna efter att lära känna min nya kompis som kom igår. Jag har nämligen fått en alldeles ny och blank laptop i kombinerad födelsedagspresent och julklapp. Ännu bloggar jag dock från min gamla stationära dito och jag misstänker att det kommer ta ett bra tag innan jag flyttat över allt jag vill till den nya, och dessutom förstått mig på hur den nya funkar.

Annars så har ju lilla N fyllt fem månader. Lite gröt har hon ätit tidigare men femmånadersdagen firade hon med att smaska i sig en halv potatis. Jag blir så stolt och glad ska ni veta. Jag har nämligen varit lite, lite rädd att hon skulle vara lika kinkigt med maten som med napp och nappflaska. Så tycks det dock inte, eller hur:3 kommentarer:

Anonym sa...

Klart att du ska unna dig lite nytt garn, och passa på att få hem lite från USA. Det vore ju tokigt att missa den chansen!
Lilla N ser verkligen jättesugen på att hugga in på potatisen. Så härligt!
Ewa

Anonym sa...

Underbar min på lilla N . Första bilden jättenöjd och andra väldigt snopen för att det är slut.
Garn ska du allt unna dig. Lilla N behöver ju en ny mössa :-)

Sanna T Sköld sa...

Tack för en trevlig eftermiddag tillsammans med både dig och N.