måndag, mars 01, 2010

Och så var det det där med knappar igen.

Jag har testat en ny kvällstrategi vilket gett mig en gnutta sytid de senaste kvällarna. Visserligen ännu med avbrott pga akutledsen bebis, men trots allt lite sytid. Vika tvätt och tömma diskmaskinen får jag göra nån annan gång. ;-)

Och titta, jag är i princip klar med den blommiga hängselklänningen:

Det är bara det där med knappar som återstår.I mönstret är det vanliga knappar och knapphål, men jag har nästan bestämt mig för att sätta tryckknappar istället och sedan sy fast vanliga knappar över enbart för dekoration. Vad tror ni om det? Ja, jag erkänner, jag är lite rädd för det där med knapphål, även om min maskin syr dem "automatiskt", men jag vet också hur skönt det är om påklädningen går riktigt enkelt när man har en bebis med egen vilja.

Hur jag än gör så återstår ju det där med att hitta lämpliga knappar. Dessa två varianter hittade jag i min del av knappsamlingen efter min mormor.
Kan som vanligt inte bestämma mig för om några av dem är helt rätt, eller för om jag ska leta nya. Jag tycker det här med knappar är så svårt, de kan ju lyfta (eller tvärtom, sänka) helhetsintrycket av ett plagg så mycket. Jag vet ju att det finns många därute som är mer knappiga än jag, så om jag ska leta nya, vad ska jag då leta efter? Help, please!

8 kommentarer:

Sofia sa...

Av de två alternativen så röstar jag för de understa. I mina ögon är du värsta sy-proffset! Heja, heja!/Sofia (stickelin)

Anna sa...

Jag tycker de över var finast! :-)
Fin klänning!!

Mia sa...

Måste du ha dekorationsknappar? Jag skulle satsa på enbart tryckknappar. Mönstret är ju så fint och färgstarkt i sig självt.

Jättefin klänning! Kul med sytid, det är dig väl förunnt :)

Linda sa...

Jag tycker de översta knapparna var söta. Annars missklär ju inte enbart tryckknappar heller. :) Den lilla hängselklänningen blir hur som helst jättesöt!

Anonym sa...

Vilken underbart söt klänning.Tycker nog de små knapparna är finast, om du nu ska ha några knappar.

Anonym sa...

Jättesöt klänning, Lyckliga lilla N som har en mamma som kan sy och sticka.Angående knapparna, så undrar jag om det inte räcker med tryckknappar. Annars är de små fina, och kanske ett minne från mormor är kul.
Ewa

Ilsefin sa...

Klänningen är verkligen jättefin! Ser väldigt välsydd ut också!

Jag tycker att de stora knapparna passar bäst.

Och om du väljer att ha tryckknapparna under och de "riktiga" knapparna som dekoration är det ju lätt att byta i efterhand om du ångrar dig eller hittar några som känns ännu bättre.

Förresten, hur funkar det med "pill-/smakfaktorn" på dekrationsknappar?

Tina sa...

Verkligen fin klänning!!
Jag tycker de stora knapparna är finast, ska det "bara" vara dekoration så ska de synas rejält :)