tisdag, mars 23, 2010

Prickigt

Wow, på bara två dagar har jag sytt en till utanpåklänning. Det hjälper verkligen att ha mönstret färdigt innan, och att ta till vara på varje minut (Lilla N jagar en boll i vardagsrummet och jag byter nål i symaskinen, Lilla N äter ett mellisrån i barnstolen på säkert höjdavstånd från symaskinspedalen och jag syr en söm, Lilla N sover i knät och jag har laddat upp med nålar och kantband i förväg - ja, ni fattar.)

Jag gillar verkligen färgen, och prickarna, på det här tyget som jag köpt på Ohlssons tyger (men jag har sett att det säljs på fler ställen).

Däremot är jag inte riktigt lika nöjd med slutresultatet denna gång som med tågklänningen. Tyget är tunnare och töjde ut sig mer när jag kantade ärm- och halshål. Kanske får jag ta av lite av "utväxten" under armarna för att den ska se bra ut på. Och så retar det mig en aning att prickmönstret inte följer trådriktningen. Jag borde ha kollat det bättre innan jag klippte.

Denna gång testade jag att sy ihop kantbanden till en ring innan jag sydde fast dem. Jag väljer andra sömmar när jag bandkantar, men annars gjorde jag ungefär som Marie visar i sin fina tutorial. Tycker kanske att det blev lite snyggare i halsringningen iaf, och så slipper man ju sticka ner en tjock tygklump som man ju måste om man kantar innan man syr i hop axel- och sidsömmar.

Har bakat lite potatisbröd idag också, ett till lilla N och ett till mig.

Får jag nu bara till en dusch och en omgång laxpuré så lovar jag att vara mycket nöjd med vad vi åstadkommit idag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefin tyg på den här klänningen också. Den färgen är härlig! Brödet ser inte ut att gå av för hackor heller. Man blir så sugen!
Ewa

Anonym sa...

Supersnygg klänning!

Anonym sa...

Söt klänning till söt tjej!

Anki sa...

Åh vilken härlig klänning!