onsdag, mars 03, 2010

Tryckknappar it is!

Okej, efter en del velande har jag bestämt mig för att nöja mig med enbart tryckknappar i klänningen tillsvidare. Det var svårare än jag trodde att sy på andra knappar över, iaf de knappar jag hade hemma, och klänningen ser helt ok ut med bara tryckknappar också.

Så, här är mitt FO:
Mönster från Ottobre design nr 1/2009. Finecordmanchester från Jofotex, och rött bomullstyg till foder från gömmorna.

Jag har skippat de små "volangvingarna" som satt på hängslena i ursprungsmönstret eftersom jag tyckte det blev tjejigt och gulligt nog med det blommiga tyget.

När jag skulle sätta dit knapparna fick jag samtidigt testa ersättningstången jag fick från Bibbi och den fungerade utmärkt. Mycket smidigt.

Jag hade tänkt att klänningen skulle kunna användas tillsammans med den röda och turkosa bodyn och/eller de röda leggings jag sytt tidigare, men efter att ha lagt ut allt tillsammans kan jag konstatera att det blev lite vääääl rött. Och turkost.
Fast visst är det fint att jag försöker tänka till få till en matchad babygarderob så att plaggen verkligen ska kunna användas. ;-) Kombinerar man klänningen med en vit body funkar dock leggingsen bra till.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du gjorde ett klokt val, och klänningen är jättefin.
Ewa

Mia sa...

Snyggt!

Skaparglädje :)

Hälsa lilla N, sju mån idag eller?

Anonym sa...

Klänningen är verkligen fin. Visst borde det passa med röda leggings till.

Svägerskan sa...

Snyggt!!