onsdag, mars 01, 2006

Glutenfri experimentkaka

Jag gillar att experimentera lite när jag bakar. Jag gillar också kanel, kardemumma och nötter. Är närmast beroende av kanel, får jag lov att erkänna.

I ugnen står nu en kaka som innehåller ungefär det här:

3 ägg
1 dl råsocker
1 dl brun farin
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 dl havregryn
1/2 dl havrekli
1 dl skrädmjöl (havremjöl)
1 dl fin glutenfri mjölblandning (Sempers gröna)
1/2-3/4dl hackade hasselnötter och mandel
1 dl riven squash
en liten skvätt rapsolja, max 1/2 dl
Och istället för ströbröd: kokosflingor

Undrar hur den blir?! Det luktar gott i alla fall!

Inga kommentarer: