lördag, juni 14, 2008

Sticka offentligt

Idag är det dags att sticka offentligt igen. Perkulatorn puttrar för fullt och snart ska jag ta med fika ut i gröngräset och träffa stickvännerna.

Tänkte fira med att slänga min nya kofta över axlarna, ja, eller kanske tom med att krypa in i den eftersom det inte är alltför varmt ute.Jag var och köpte knappar igår efter jobbet och sydde dit dem i går kväll. I stort blev koftan bra. Jag gillar verkligen garnet, Cascade 220 heathers, och speciellt färgen. Men som vanligt är jag inte HELT nöjd. Alltid är det någon detalj som retar mig... I det här fallet är det att framstyckena vill glipa mellan de översta knapparna.
En petitess måhända, men irriterande. Har testat att fytta på knapparna osv, men det hela tycks istället ha med lite för dålig fasthet på framstyckets övre kant att göra. Jag har nog varit lite slapphänt mot slutet helt enkelt.. ;-)

Annars är jag nöjd med att jag klarat att sticka en kofta i delar, och montera den. Och att jag utifrån min provlapp och mina kroppsmått kunnat göra lite justeringar i mönstret så att jag skulle få både en bra vidd, lite längre kofta, och större halsringning. Ja, och så gillade jag Sannas idé om att virka fast ärmarna. Rekommenderas!

6 kommentarer:

Britt-Marie sa...

Koftan är för läcker för att ligga över axlarna, bara att ta på och njuta.

Anonym sa...

Supersnyggt! Du ska vara stolt!

(om du stör dig väldigt på glipandet går det kanske att för hand kasta fast ett bomullsband på baksidan av knappkanten?)

Anonym sa...

Snyggt!! Knapparna var jättefina till koftan och färgen är ju som sagt kanonfin!

Hoppas att ni hade det fint idag! Jag hade trodde att jag skulle kunna vara med en stund, men har inte mått så bra som jag borde så jag vågade inte chansa...

Anonym sa...

Koftan är jättefin, du får visa den IRL nån dag.

Hoppas eftermiddagen var skön. Jag sov efter förmiddagen på torget, och gick sne på tåv kalas via jobbet i em.
Nu har jag bara en student kvar att fira!

Bland garnnystan och sytråd sa...

Koftan blev verkligen snygg. Inte behöver du knäppa översta knappen... fast jag förstår dig. Jag är själv likadan när jag stickat till mig själv, alltid är det något... Snygg blev den iallafall.
Monica

Anonym sa...

Underbar tröja!!

Och visst är jag duktigt på att variera texterna i mina kommentarer ;-)