torsdag, oktober 16, 2008

Dagarna går

Rätt vad det är upptäcker jag att jag inte bloggat på ganska många dagar. Ibland beror det på ren tidsbrist, men ibland beror det också på att jag inte hittar något som känns värt att berätta. Det kan ju låta konstigt förstås, för allt jag skriver här är ju knappast heta nyheter, eller ens något av allmänintresse, men ni kanske förstår hur jag menar? Jag kan glatt tänka "Åh, nu ska jag blogga lite!", öppna ett nytt inlägg och fastna redan när jag ska sätta en rubrik.

Så har det varit hela den här veckan. Idag kom jag på att jag iaf kan berätta att dragspelsbaskern är klar och invigd på jobbet. Kollegorna vill sticka egna, och min egen mössa sticks.
Jag blir så trött på mig och min hud. Garnet (som är underbart att sticka med) är ju världens mjukaste ullgarn och ÄNDÅ kliar mössan i pannan. Jag igonorerade det tappert i säkert en hel timme idag, och jag kommer fortsätta ignorera det, för jag vill ju så gärna ha min mössa! Kanske blir det bättre när det blir ännu kyligare ute. ;)

Ikväll hade jag tänkt sticka lite, men jag behöver strax ett nytt projekt (för närvarande är det bara tre sjalar igång) så istället har jag mest surfat runt, bläddrat i böcker och klappat garn.
Dessvärre ledde det inte fram till något resultat. Just nu är jag inne på att sticka ett par vantar av Andean silk, med stickor nr 4-4,5 ungefär. Är det någon som har tips på ett bra mönster?

6 kommentarer:

Inger sa...

Heja!Du har verkligen fattat det där med vitsen att ha många projekt på gång samtidigt.Jag själv upptäckte nyligen att jag knappt hade några kablar lediga till Denicestickorna,oj,oj,oj.(just nu har jag tvp sjalar på gång)

Anonym sa...

Fin mössa! Men kliar det garnet verkligen? Jag har stickat av det, och inte har jag märkt det.Men jag är nog hårdhudad :-)

Fröken Fräken sa...

Nä, Anonym. På normala människor kliar inte garnet det minsta. Jag är irriterande nog väldigt känslig.

Anonym sa...

Du får ha en liten bit mjukt flanelltyg fastsytt på insidan av mössan. Och se till att alltid placera den över pannan :-)

Att fodra hela mössan tar bort elastisiteten, men en liten pannbit kan väl inte skada ?

Unknown sa...

Jag håller med trollmamman, du kan nog fodra den del av mössan som ligger mot pannan. För det är ju inte kul att det kliar. Den är väldigt fin iaf.

Anonym sa...

"Åsas vantar" är ett fint enkelt mönster.De har jag stickat i ett grövre garn.Tonåringen gillar dem starkt.Ha det bra i höstvädret.
Hälsning Ella.